Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekNKFI Alap
Növekszik a felfedező kutatások versenypályázati támogatása
Növekszik a felfedező kutatások versenypályázati támogatása
2015. július 30.
Módosítás: 2017. december 30.
Olvasási idő: 3 perc
Budapest, 2015. július 30. - A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnöke - elfogadva a döntést előkészítő szakmai testületek javaslatát - 222 kutatási témapályázat, 101 posztdoktori pályázat, 16 nemzetközi együttműködésben végzett kutatási pályázat valamint 16 publikációs pályázat összesen közel 8 milliárd forint összegű támogatásáról döntött. A nyertes pályázók a napokban kapnak értesítést a döntésről.

Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) mint jogelőd szervezet által közzétett, és 2014. december 14. és 2015. február 5. között benyújtott kutatási témapályázatok támogatási igénye 15%-kal nőtt a tavalyi évhez viszonyítva. A Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal keretében biztosított forráskoordináció az idei támogatói döntést korlátozó korábbi kötelezettségvállalások ellenére is lehetőséget biztosított a támogatás intenzitásának növelésére. A Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból a beérkezett igények 26%-át tudta támogatni az NKFI Hivatal. A támogatás növekedése mellett további előnyt jelent, hogy az elnyert forrás könnyebben és gyorsabban juthat el a kutatás feltételeit biztosító kutatóhelyekhez.

Benyújtott és támogatott kutatási témapályázatok és posztdoktori pályázatok száma 2013-2015 között (db)
Benyújtott és támogatott kutatási témapályázatok és posztdoktori pályázatok száma 2013-2015 között (db)

Kutatási témapályázatokra és posztdoktori pályázatokra bBeérkezett támogatási igény és a megítélt össztámogatás összege 2013-2015 között (milliárd Ft)
Kutatási témapályázatokra és posztdoktori pályázatokra beérkezett támogatási igény és a megítélt össztámogatás összege 2013-2015 között (milliárd Ft)

A nyertes pályázatok az alábbi linkeken érhetők el:

Az NKFI Hivatal idén további felfedező kutatásokat is ösztönző pályázatok meghirdetését tervezi, amelyek elősegítik az alapkutatást végző kutatóhelyek és az ipari szereplők közötti kutatási-fejlesztési és innovációs projektekben való együttműködést, a kutatási eredmények hatékonyabb hasznosulását, továbbá egyes nemzetgazdasági szempontból fontos tudományterületek versenypályázati rendszerben történő kiemelt támogatását.

Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?