Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekPartnerségi konstrukciók
QuantERA: uniós felhívás a kvantumtechnológiai kutatások támogatására
QuantERA: uniós felhívás a kvantumtechnológiai kutatások támogatására
2017. január 16.
Módosítás: 2023. március 22.
Olvasási idő: 2 perc
Az Európai Bizottság a Horizont 2020 Future and Emerging Technologies programjának keretében 2016. májusban jelentette be új zászlóshajó kutatási kezdeményezésének elindítását a kvantumtechnológia területén. A zászlóshajó kezdeményezések nagy horderejű interdiszciplináris tudományos és technológiai kihívásokat célzó kutatási tevékenységet jelentenek, amelyek átfogó jellegük és nagyságrendjük miatt a tudományos, ipari, társadalmi szereplők és a döntéshozók tartós együttműködése keretében valósulnak meg.

A zászlóshajó kezdeményezések megvalósításához európai uniós,  nemzeti és saját forrásokból támogatott projektek is csatlakoznak, így 10 éven át évi 100 millió € keretben folynak nemzetközi kutatási együttműködések. Az új kvantumtechnológiai kezdeményezés várhatóan kutatók és vállalkozások százait ösztönzi majd Európa-szerte nemzetközi együttműködési projektek indítására.

A QuantERA konzorcium január 15-én megnyíló új pályázati felhívása a zászlóshajó kezdeményezéshez kapcsolódó nemzetközi kutatási projektek számára biztosít támogatást. Ehhez eddig 26 ország 30 kutatásfinanszírozó szervezete csatlakozott, köztük a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal is: a felhíváson a hazai pályázók számára 300 000 euró keretösszeg áll rendelkezésre.

A felhívásra nemzetközi konzorciumban, két lépcsőben lehet pályázatot benyújtani:

  • Az előpályázat tervezett benyújtási határideje: 2017. március 15., 17:00
  • Az előpályázaton sikeres projektek 2017 június 30., 17:00-ig nyújthatják be a teljes pályázatot

A pályázati témák részletes bemutatása, valamint a pályázati felhívás, a pályázati űrlap és az útmutató az alábbi címen érhetők el: http://quantera.eu/co-funded-call/call-2017

A felhívás kapcsán a QuantERA nemzetközi információs napot és konzorciumépítő rendezvényt is szervez a Málta soros EU-elnöksége keretében megrendezésre kerülő kvantumtechnológiai konferencián. A rendezvényekről bővebb információ:

Nemzeti kapcsolattartó

Németh Edina (Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal)
e-mail: edina.nemeth@nkfih.gov.hu
tel.: +36 70 221 0387

Utolsó módosítás: 2023. március 22.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?