Ön itt áll: A HivatalrólA HivatalrólSzervezeti felépítésVállalati Innovációs Elnökhelyettes
Dr. Szabados Zsuzsa
2023. október 09.
Módosítás: 2023. október 10.
Olvasási idő: 2 perc
Vállalati innovációs elnökhelyettes

Vállalati Innovációs ElnökhelyettesDr. Szabados Zsuzsa 2006-ban szerzett jogi diplomát a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, majd tanulmányait posztgraduális képzés keretében a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatta jogász-közgazdász szakirányon.

2007 óta foglalkozik támogatáspolitikával, mind támogatói, mind pedig implementációs szempontból megismerve a hazai és uniós forrásokkal kapcsolatos szakpolitikai szabályozás és célkitűzések elméleti és gyakorlati aspektusait.

Szakmai pályafutását az uniós források kihelyezésével megbízott MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.-nél kezdte.

2009 óta aktívan részt vesz kkv-k, majd startupok fejlesztését célzó programokban, innovatív projektek megvalósításában, támogatásában. Elkötelezett a magas innovációs képességekkel bíró vállalkozások iránt, különösen fontosnak tartja a fenntartható fejlődés képviseletét, a zöld átállást és az élettudományi területekhez kapcsolódó fejlesztéseket.

2009–2017 között a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Irányító Hatóság feladatkörét ellátó Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél, majd a Nemzetgazdasági Minisztériumban az európai uniós társfinanszírozású kutatás-fejlesztési projektek teljes körű tervezésével, koordinálásával és a végrehajtásukhoz kapcsolódó irányítási feladatok ellátásával foglalkozott. Egyebek mellett részt vett a K+F prioritás keretében megjelentetett közel 40 konstrukció kidolgozásában, mintegy 600 Mrd Ft keretösszegű támogatás döntési folyamataiban, a projektekhez kapcsolódó szakmai végrehajtásban, illetve az utánkövetésben. Szakmai felelősként az előkészítéstől támogatta és végigkísérte az ELI lézeres kutatóközpont (ELI-ALPS) nagyprojekt valamennyi fázisát.

2017-től a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjeként, majd ügyvezető-helyetteseként, a digitalizációhoz, a zöld átálláshoz és az adatvagyonhoz kapcsolódó feladatokat látott el. Szakmai irányítása mellett zajlott a Közép-Magyarország régión kívüli startup-ökoszisztémák fejlesztése és a nagy növekedési potenciállal bíró IKT startup vállalkozások külpiaci megjelenése, valamint az ezt támogató kompetenciák megszerzését célzó INPUT Program. A program jóvoltából 2000 vállalkozás és ötletgazda kapott komplex üzletfejlesztési támogatást, továbbá több mint 400 esetben tudtak a startupok külföldön bemutatkozni termékeikkel, szolgáltatásaikkal. Szakmai felügyelete alatt folyt a Digitális Jólét Koordinációs Központ Digitális Jólét Programjához kapcsolódó, 1200 fős pro bono mentorhálózat működtetése és került felállításra a Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont.

Utolsó módosítás: 2023. október 10.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?