Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekNKFI Alap
Megnyílt az EUREKA együttműködés 2020. évi hazai felhívása
Megnyílt az EUREKA együttműködés 2020. évi hazai felhívása
2020. június 03.
Utolsó módosítás: 2020. június 03.
Olvasási idő: 2 perc

Ismét pályázható az innovatív vállalkozások európai és globális versenyképességét erősítő EUREKA program 2020. évi hazai felhívása. Az EUREKA kezdeményezés olyan kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok, valamint velük partnerségben álló egyetemek és kutatóintézetek nemzetközi együttműködésben megvalósuló piacorientált fejlesztéseit támogatja, amelyek innovatív termékek, szolgáltatások vagy eljárások létrehozását célozzák.

A program valamennyi technológiai terület felé nyitott, de az idei évben tematikus nemzetközi felhívásokra is lehet pályázni. A mesterséges intelligencia területén kiírt felhívásra (https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/hazai-nemzetkozi-kfi-hirek/eureka-palyazati-felhivas, https://eureka-clusters-ai.eu/) 2020. június 15-ig, a korszerű anyagtechnológiák területén kiírt nemzetközi felhívásra (https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/hazai-nemzetkozi-kfi-hirek/eureka-korszeru-anyagok) pedig 2020. június 30-i határidővel lehet pályázatokat beadni.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból most meg megjelent hazai pályázat a sikeres nemzetközi EUREKA projektek magyar résztvevőit finanszírozza. Egy-egy EUREKA projekt elindulásához legalább két EUREKA-tagállamból kell partnerintézményeknek együttműködniük a konzorciumban, így akár kétoldalú együttműködések is kezdeményezhetők.  Magyar részről profitorientált kkv részvétele kötelező a konzorciumban.

 

A hazai EUREKA-felhívás magyar és angol nyelvű pályázati információi itt találhatóak:

https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/eureka-programban-valo-magyar-reszvetel-tamogatasa-2019-211-eureka/palyazati-felhivas-2019-211-eureka
https://nkfih.gov.hu/english/nrdi-fund/participation-in-the-eureka-programme-2019-211-eureka/call-for-project-proposals-2019-213-eureka


Hazai beadási határidők:


  • 2020. június 30.
  • 2020. október 29.

Nemzetközi beadási határidők:


  • hagyományos (network) projekteknél folyamatos, igazodva a hazai beadási dátumokhoz; a Korszerű Anyagok-felhívásnál 2020. június 30.
  • klaszterprojekteknél az adott klaszter szabályrendszere szerint, a Mesterséges Intelligencia (AI) felhívás esetén 2020. június 15. 

További információ:

Mészáros Gergely

Nemzeti Projekt Koordinátor (NPC)

e-mail: gergely.meszaros@nkfih.gov.hu

 

Háttér: 

Hagyományos (network) projektek esetén a hazai pályázat elkészítése és beadása mellett a magyar partnereknek a külföldi partnerükkel közösen a nemzetközi EUREKA-projektjavaslatot is el kell készíteniük: http://www.eurekanetwork.org/eureka-project-application-form

Kitöltési segédlet:http://www.eurekanetwork.org/sites/default/files/publications/eureka-project-form-guidelines.pdf 

Az elkészítés és a nemzetközi beküldése után a hazai Nemzeti Projekt Koordinátora (NPC) igazolást állít ki a hazai pályázaton történő indulási jogosultsághoz.

A projektek témája szabadon választott vagy egyeztetett. 2020-ban ilyen felhívás a Dél-Korea által kezdeményezett pályázat a korszerű anyagok területén: https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/hazai-nemzetkozi-kfi-hirek/eureka-korszeru-anyagok

Többszereplős (klaszter) projektek esetén az adott klaszterfelhívás szabályai szerint kell elkészíteni a nemzetközi pályázatot. 2020-ban ilyen felhívás az EUREKA Mesterséges Intelligencia-kutatási felhívás: https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/hazai-nemzetkozi-kfi-hirek/eureka-palyazati-felhivas, https://eureka-clusters-ai.eu/.

 

Utolsó módosítás: 2020. június 03.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?