Itt jár Ön: Hírek, események >> Rendezvények >> Hazai rendezvények
Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Start-upból scale-up – ötletek az ökoszisztéma-építéshez a Stanford Egyetemről
Magyarországra látogatott és részt vett a Quantum Leap 2016. január 13-i konferenciáján Burton Lee, a Stanford Egyetem professzora, akinek üzleti képzései és startup programjai számos űripari és repülőgép-technológiai vállalkozás létrejöttét segítették elő. A rendezvényen előadást tartott és a Lee professzorral folytatott beszélgetésen részt vett Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke is.

Pálinkás József előadását követően a rendezvényen bemutatkozott két hazai startup vállalkozás is: a az ipari robotok irányítórendszerének oktatóprogramját és képzési felületét fejlesztő Robotrainer, valamint a vízen úszó napelem- és napkollektor-technológiát fejlesztő Solart. Az inspiráló beszélgetés során Burton Lee és Pálinkás József a két innovatív üzleti projekt erényeit és fejlesztési lehetőségeit is megvitatta, és a projektekhez szorosan kapcsolódva arra is kitértek, hogy a technológiai fejlesztést és gyártást a két vállalkozásnak hazai szakértői bázisra és kapacitásra érdemes építenie, de a piacszerzést és a befektetői kapcsolatokat már globális léptékben javasolt megtervezniük. Szó esett arról is, hogy az egyetemek a Szilícium-völgyhöz hasonlóan hazánkban is számos üzleti kezdeményezés kiindulópontjai. A startup és az innovációs ökoszisztéma ösztönzésének hazai programjaira reagálva Lee professzor kifejtette, hogy az Egyesült Államok startup világa is sokszínű, melyhez a globálisan központi szereppel bíró San Francisco és New York mellett számos régió és város kíván csatlakozni, amit szövetségi és állami szintű ösztönzők rendszere támogat.

Pálinkás József előadásában rámutatott, hogy a mai technológiai fejlettséget figyelembe véve az üzleti innovációk sikerét a kutatásfejlesztés kiválósága mellett a mentorprogramok, az ösztönző környezet és a kutatóhelyekkel, sikeres vállalkozásokkal kialakított intenzív együttműködés biztosíthatja.

Pálinkás József előadása letölthető: Research excellence inspiring smart innovation PDF (590 KB)

A RENDEZVÉNYRŐL KÉSZÜLT VIDEÓ ÖSSZEFOGLALÓ

 

A RENDEZVÉNYEN KÉSZÜLT FOTÓK

 

Quantum Leap konferencia
Quantum Leap konferencia


Quantum Leap konferencia
Quantum Leap konferencia


Quantum Leap konferencia
Quantum Leap konferencia


Quantum Leap konferencia
Quantum Leap konferencia
Utolsó módosítás: 2017. február 09.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500