Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
144 mikro- és kisvállalkozás jut 10 milliárd forint támogatáshoz üzletileg jól hasznosítható innovációk kifejlesztésére
2018. október 24.
Módosítás: 2018. december 04.
Olvasási idő: 1 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap hazai pályázati forrásából 144 közép-magyarországi mikro- és kisvállalkozás jutott összesen 10 milliárd forintösszegű támogatáshoz a gyorsan hasznosítható, innovatív termékek, szolgáltatások és eljárások fejlesztésére, piacra vitelének elősegítésére, illetve szellemitulajdon-védelmére.

Az NKFIH által idén januárban meghirdetett Mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása (2018-1.1.1-MKI) című felhívásra budapesti és Pest megyei pályázók összesen 276 pályázatot nyújtottak be. A program elsősorban azoknak a projekteknek biztosít támogatást, amelyeknek jelentős az újdonságtartalmuk, üzletileg jól hasznosíthatók, és elősegítik a mikro- és kisvállalkozások növekedését, innovatív vállalkozássá válását.

A felállított szakmai értékelési rangsor alapján dr. Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke döntésének értelmében – a rendelkezésre álló 10 milliárd forintnyi teljes keretösszeget kihasználva – összesen 144 mikro- és kisvállalkozás juthat támogatáshoz. Ezzel a legkisebb vállalkozásoknak is lehetőségük nyílik, hogy ígéretes projektjeiket megvalósítva széles körűen bekapcsolódjanak a hazai innováció vérkeringésébe.

Utolsó módosítás: 2018. december 04.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?