Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Információk a H2020 Marie Curie program egyéni ösztöndíj-pályázatairól
Információk a H2020 Marie Curie program egyéni ösztöndíj-pályázatairól
2016. május 31.
Módosítás: 2017. december 30.
Olvasási idő: 2 perc
A sikeres pályázást segítik elő a program egyéni ösztöndíjait bemutató információs napon elhangzott előadások, amelyek honlapunkon letölthetők. A 2016. szeptember 14-i beadási határidő előtt az érdeklődőknek személyes konzultációra is lehetőségük van az NKFI Hivatal illetékes nemzeti kapcsolattartójával.

Nagy presztízst jelentő, fontos előrelépés egy kutató karrierjében, ha egyéni ösztöndíjat nyer a Horizont 2020 Marie Skłodowska Curie programjának keretében. Ezt segíti az NKFI Hivatal 2016. június 1-jén megtartott információs napja, ahol az érdeklődök nem csupán az egyes egyéni ösztöndíjak típusairól és azok pályázati feltételeiről kaptak tájékoztatást, hanem két tapasztalt bíráló és egy 2014-ben nyertes kutató is hasznos ötletekkel, tanácsokkal szolgált.

Letölthető előadások:

Idén nyáron is lehetőség nyílik arra, hogy az érdeklődök – időpont-egyeztetést követően – személyes konzultáción vegyenek részt a 2016. szeptember 14-i beadási határidő előtt, amelynek során személyre szabott tanácsot kaphatnak az illetékes nemzeti kapcsolattartótól (National Contact Point, NCP). A konzultáció során a pályázóknak alkalmuk nyílik a pályázati útmutatóban szereplő követelmények, iránymutatások, esetleg kérdéses tartalmi pontok értelmezésére. A pályázók az NCP-vel formai szempontból ellenőriztethetik már elkészült pályázatukat vagy annak egyes részeit, sőt az NCP közvetítésével lehetőség nyílik egyes felmerülő kérdéseket a Bizottság pályázati szakembereinek is feltenni, hogy a kapott válaszok felhasználhatók legyenek a pályázat készítése során.

Időpont-egyeztetés és további információ:

Somos Magdolna, MSCA nemzeti kapcsolattartó, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (tel: 06 1 896-3742, e-mail: magdolna.somos@nkfih.gov.hu)

A Horizont 2020 Kiváló Tudomány pillérjének második legnagyobb költségvetéssel, mintegy 6162 millió euróval rendelkező programja a Marie-Skłodowska Curie Actions (MSCA). Az MSCA az EU 7. Keretprogramjában indított „Emberek” című program folytatása, célja a kiváló és innovatív kutatói képzés elősegítése, vonzó karrierlehetőség és tudáscsere biztosítása a határokon átnyúló és interszektorális kutatói mobilitás támogatása által.

Ajánlott linkek:

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/index.html
http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/
http://mariecurieactions.blogspot.hu/

Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?