Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Innen is lehet tudni, mire költöttek milliárdokat „Pálinkásék”
Innen is lehet tudni, mire költöttek milliárdokat „Pálinkásék”
2016. május 26.
Módosítás: 2019. március 19.
Olvasási idő: 3 perc
A Magyar Nemzet 2016. május 25-i számában és a lap online felületén megjelent, „Nem tudni, mire költöttek milliárdokat Pálinkásék” című írásban a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közfeladatait érintő ténybeli tévedéseket helyreigazítandó, ezúton is felhívjuk a kutatók, fejlesztők,  innovatív vállalkozók, döntéshozók és a közvélemény figyelmét a közfinanszírozású támogatásokkal kapcsolatos folyamatosan hozzáférhető és rendszeresen frissülő információkra az NKFI Hivatal honlapján.

A KFI célú pályázati felhívások rendszeréről, a versenypályázatok értékelési folyamatáról, a kapcsolódó támogatói döntésekről – azaz az értékteremtő innováció átlátható ösztönzési rendszeréről és a források felhasználásáról közzétett tájékoztatásainak ismertetésében az NKFI Hivatal számít a szakszerű és felelős kommunikációért elkötelezettek együttműködésére.

Az európai uniós és hazai forrásokból finanszírozott KFI célú felhívásokat egységesen ismertető, 2016-os adatokkal is bővített táblázat az alábbi linken érhető el: KFI versenypályázati rendszer

Az NKFI Alapból nyújtható támogatások jogcímét és összegét a Kormány által nyilvános kormányhatározatban jóváhagyott Programstratégia tartalmazza. A pályázati eljárással és a támogatói döntéssel kapcsolatos, adatközlésre vonatkozó kötelezettségeknek az NKFI Hivatal a „Közérdekű adatok”  menüpontban bárki számára elérhető információkkal tesz eleget.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott felhívások esetében a felhívások tervezése mellett, a pályázatok elbírálásáért, illetve a projektek megvalósulásának ellenőrzéséért is az NKFI Hivatal felel.

A 2015 januárjában létrejött NKFI Hivatal a KFI felhívások rendszerének megújításával kezdte munkáját, az új felhívások megjelenéséig itt adtunk hírt a nyertes pályázatokról: Támogatási döntések 2015

Az új felhívásokra érkezett pályázatokról az értékelési szakasz lezárultával, 2016 tavaszától folyamatosan tájékoztatást adunk: Támogatási döntések 2016

Az NKFI Hivatal az általa kezelt támogatások vonatkozásában az átláthatóság biztosítása érdekében:

Az NKFI Hivatal szakpolitikai felelősként az érintett Irányító Hatósággal együttműködve közreműködik a GINOP és VEKOP pályázatoknak a Partnerségi Megállapodás 1. számú célkitűzését szolgáló költségvetési támogatásával kapcsolatos feladatainak ellátásában. E körben a pályázatok keretében benyújtott projektjavaslatokat az NKFI Hivatal kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikai szempontból véleményezi (KFI szempontú szakpolitikai vélemény). 

Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke a mellékelt levélben juttatta el a Magyar Nemzet főszerkesztőjéhez a cikkben megjelent állítások részletes cáfolatát, és kérte az NKFI Hivatallal kapcsolatos hírek közzététele során a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő, valós tényeken alapuló, a jelenleginél sokkal nagyobb gondossággal és felkészültséggel előkészített tartalom megjelenítését: Magyar Nemzet helyreigazítás (PDF 2401 KB)

Utolsó módosítás: 2019. március 19.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?