Ön itt áll: PályázóknakPályázatokPályázati tudásbázisKFI versenypályázati tükör
KFI versenypályázati tükör – Elemzések, adatok pályázatokról és értékelői munkáról
2018. május 21.
Módosítás: 2018. július 05.
Olvasási idő: 3 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és munkatársai pályázói-értékelői fórumokon adnak tájékoztatást a közfinanszírozású KFI támogatások pályázói és értékelői tapasztalatairól.

Az alábbi linkekről a fórumon elhangzott prezentáció letölthető és az előadások a helyszínen készült felvételekről is megtekinthetők, valamint elolvashatók a szerkesztett kérdések és válaszok.
  

A hazai innovációt ösztönző felhívásokról (KFI versenypályázati tükör)
2018. február 6.

Magyarországi vállalkozások mintegy 300 milliárd forint hazai és uniós támogatásból 2000 új kutatásfejlesztési és innovációs projektet indítottak 2015 óta. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a vállalkozásoknak egy év alatt kifizetett innovációs források 2017-ben megduplázódtak a 2015. évihez képest  - mondta el Pálinkás József február 6-án, az innovációs pályázatokról tájékoztató KFI Versenypályázati tükör című rendezvényen.

Letölthető előadás, szerkesztett kérdések-válaszok, felvétel az előadásról. 
Sajtóközlemény: 61 milliárd forintos keretösszeggel megjelentek az NKFI Alap új innovációs pályázatai   

Megújult a felfedező kutatásokat ösztönző hazai pályázati rendszer (KFI versenypályázati tükör)
2018. január 25.

A források bővülése, a 40 év alatti kutatók projektjeit támogató új pályázat és az új kiválósági felhívások meghirdetésével teljesültek az NKFI Hivatal felfedező kutatások rendszerének megújítását célzó 2017-es vállalásai – hangsúlyozta Pálinkás József január 25-én, a Hivatal KFI Versenypályázati Tükör 2018 című rendezvényén.

Letölthető előadás, szerkesztett kérdések-válaszok, felvétel az előadásról.
Sajtóközlemény: 12 milliárd forint keretösszeggel megjelentek a felfedező kutatásokat ösztönző 2018. évi pályázati felhívások  

A Horizont 2020 keretprogram pályázói-értékelői fóruma (KFI versenypályázati tükör)
2017. június 14.

Hogyan hasznosíthatók az értékelői tapasztalatok a későbbi pályázatok során? Melyek a sikeres pályázat sajátosságai a több száz projektjavaslatot értékelő szakértők szerint? Mely szempontokból fejleszthetőek elsősorban a hazai pályázatok? Ezeket a kérdéseket is érintették a Horizont 2020 keretprogramról folytatott kerekasztal-beszélgetés résztvevői. Az eseményen Pálinkás József és Csuzdi Szonja az Európai Bizottság Horizont 2020 keretprogram félidei értékelésének tanulságait mutatták be előadásaikban.

Letölthető előadások, szerkesztett kérdések-válaszok, felvétel az előadásokról és a kerekasztal-beszélgetésről.
    

KFI versenypályázati tükör 2017. - Pályázói-értékelői fórum az innovációs felhívásokról
2017. február 15.

A 2017. február 15-i rendezvényen Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke és munkatársai a kutatásfejlesztési és innovációs célú GINOP- és VEKOP-felhívásokhoz kapcsolódó szakpolitikai véleményezési tapasztalatokról, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott felhívások értékelési tapasztalatairól adtak tájékoztatást.

Letölthető előadás, szerkesztett kérdések-válaszok, felvétel az előadásról.
    

KFI versenypályázati tükör 2017. - Pályázói-értékelői fórum a felfedező kutatásokat ösztönző pályázati programokról
2017. február 1.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és munkatársai a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett felfedező kutatást támogató pályázati programokhoz – kutatói kezdeményezésű témapályázatokhoz, posztdoktori ösztöndíjakhoz – kapcsolódóan adtak tájékoztatást 2017. február 1-jén megtartott „KFI versenypályázati tükör" című rendezvényen.

Letölthető előadás, szerkesztett kérdések-válaszok, felvétel az előadásról.
    

KFI versenypályázati tükör 2016. - Pályázói-értékelői fórum a KFI versenypályázati rendszerről
2016. április 29.

Az értékteremtő innováció ösztönzési rendszerének eszköztáráról és a szakpolitikai véleménykéréshez összeállított projekttervek eddigi értékeléseinek adatairól tájékozódhattak, valamint betekintést nyerhettek a szakértői értékelői rendszer működésébe a K+F+I versenypályázati tükör rendezvény résztvevői 2016. április 29-én.

Letölthető előadás, szerkesztett kérdések-válaszok, felvétel az előadásról.

Utolsó módosítás: 2018. július 05.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?