Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekEgyéb támogatás
Tájékoztatás a ZFR felhívásokhoz kapcsolódó kötelező mellékletek tartalmi és formai követelményeinek megjelenéséről
ZFR felhívásokhoz kapcsolódó kötelező mellékletek követelményei
2020. április 27.
Módosítás: 2020. április 27.
Olvasási idő: 2 perc
Megjelentek a ZFR felhívásokhoz kapcsolódóan a Megvalósíthatósági tanulmány (2020-3.1.3_ZFR-TEFH, 2020-3.1.2_ZFR-KVG, 2020-3.1.1_ZFR-VHF) és az Előzetes megvalósíthatósági tanulmány (2020-3.1.4_ZFR-EKM) formai és tartalmi követelményei, valamint a pályázati konstrukciókhoz tartozó Költség-haszonelemzés segédlet.

A Nemzeti, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a mai naptól elérhetővé teszi a 2020-3.1.3_ZFR-TEFH, a 2020-3.1.2_ZFR-KVG, A 2020-3.1.1_ZFR-VHF konstrukciók esetében a felhívások kötelező mellékleteként szereplő Megvalósíthatósági tanulmányok kötelező formai és tartalmi követelményeit.

A 2020-3.1.4_ZFR-EKM kódjelű pályázati konstrukció esetében a pályázati felhívás 8. és 9.3 pontja alapján a szakmai támogató vélemény előfeltételként jelenik meg a pályázat benyújtásához, amelynek kezdete várhatóan 2020. április 27-e lesz. Az NKFI Hivatal kizárólag a kfivelemeny.nkfih.gov.hu felületen benyújtott kérelem és annak Előzetes megvalósíthatósági tanulmány melléklete alapján állít ki szakmai véleményt. A szakmai támogató vélemény iránti kérelem benyújtásának határideje: 2020. május 29. Szakmai vélemény iránti kérelem benyújtására a felületen történt regisztrációt követően van lehetőség. A „Regisztrálok” funkció kiválasztása után megnyílik egy rövid regisztrációs felület, ahol az adatok kitöltését követően a „Szakpolitikai véleménykérő vagyok” checkbox kipipálását követően aktiválható a regisztráció a visszaigazoló e-mail üzenetben küldött link elfogadásával. A kérelem kitöltésére a felület bal oldalán található menüsor „Kérelmek→Új kérelem” menüpontban van lehetőség, amellyel kapcsolatban bővebb információt a felületen elérhető kitöltési útmutatóban találnak.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kérelmek csak a letölthető dokumentumok között található Előzetes Megvalósíthatósági tanulmány az „Energiaközösségek kialakítását és működését támogató mintaprojekt megvalósítása” című pályázati felhívás előminősítéséhez mellékletben leírt tartalmi és formai követelményeknek megfelelő melléklettel együtt érvényesek.

A fenti négy pályázati konstrukció esetében a 651/2014 EU bizottsági rendelet 56. cikk alapján bevezetésre került a Helyi infrastruktúrára irányuló támogatás jogcím használata, amelyről bővebben a Pályázati útmutató 1.3 és 2. pontjában olvashatnak. A jogszabályi előírásoknak megfelelő támogatási intenzitás kalkulásához segítségül mind a négy konstrukció esetében az elérhető dokumentumok közé feltöltésre került a szükséges költség-haszonelemzés segédlet is.

Utolsó módosítás: 2020. április 27.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?