Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny (2021/2022-es tanév)
31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny
2021. október 01.
Módosítás: 2021. október 01.
Olvasási idő: 3 perc
Kreatív fiataloknak 5 MFt jutalom és támogatás, az eredményes tanároknak és középiskolásoknak 10-10 MFt jutalom, illetve támogatás.

KIK INDULHATNAK?

Egyénileg vagy kétfős csapatban pályázhatnak középiskolás fiatalok, hatá-ron túli magyar fiatalokat is beleértve.

MIT LEHET NYERNI?

3 db I. díjas, a 3 db II. díjas és a 4 db III. díjas pályázat készítői jelentős pénzjutalomban részesülnek. Különdíjat kap a legsikeresebb díjazott határon túli fiatal.

Verseny 1-3. helyezettjei 100 többletpontot kapnak a 2022. évi felsőfokú felvételi eljárása során.

A legjobb fiatalokat (10-12 pályázó) felkészítő középiskolai tanárok differenciált, 600-800 E Ft-os ju-talmat érdemelnek ki. A legeredményesebb iskolák 1 M Ft támogatást nyernek el.

A versenyen kiválasztott fiatalok nemzetközi versenyeken, szakmai utazásokon vehetnek részt, többek között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (ISEF), a No-bel-díj átadási ünnepségen stb. Az arra alkalmas pályázókat a Startup Campus ingyenesen üzleti és for-rásszerzési képzésben részesíti.

MIVEL LEHET NEVEZNI?

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, infor-matikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fej-lesztő, ill. tudományos munka terveivel.

HOGYAN KELL JELENTKEZNI?

A kidolgozandó feladat max. 2 oldalas tervét 2021. november 25-én, 15 óráig a http://www.innovacio.hu/nevezes/ oldalra kell feltölteni.

Az 1. fordulóban elfogadott és részletesen kidolgozott pályázatok leírását 2022. április 1-én, 14 óráig beérkezően kell feltölteni a www.innovacio.hu/beadas oldalra. A pályázóknak 2022. április 13. és 22. között kötelező jelleggel, max. 5 perces prezentációt is kell tartaniuk.

A verseny szervezői a kidolgozás indokolt költségeihez max. bruttó 50 E Ft értékben járulnak hozzá.

A verseny részletes pályázati felhívása, és a tanárok, ill. iskolák jutalmazási feltételei a Magyar Innovációs Szövetség honlapján olvashatók.

MIT ÉRTÉKELNEK?

A probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása; a kidolgozás alapos-sága, ill. tudományos értéke; az önálló, saját munka kimutathatósága, nyilvánvalósága; az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala, az elkészített eszköz működőképessége; a projekt befeje-zettsége és jövőbeni hasznosíthatósága; az eredmények ésszerű és világos értelmezése.

EGYÉB TUDNIVALÓ?

Az ünnepélyes díjátadásra 2022 júniusábn, kétnapos kiállítás keretében kerül sor. A legjobb pályaművek 2022. szeptember 30-án is bemutatásra kerülnek a Kutatók Éjszakáján, Bu-dapesten.

A VERSENY FŐVÉDNÖKEI:

Prof. Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter

Novák Katalin, családokért felelős tárcanélküli miniszter

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból, és a támogatók közreműködésével valósul meg.

KIEMELT TÁMOGATÓ:

Nemzeti Tehetség Program, Magyar Tudományos Akadémia, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége,

KIEMELT SZPONZOR:

AUDI HUNGARIA Zrt.

JELENTŐS TÁMOGATÓ:

Magyar Suzuki Zrt., B. Braun Medical Kft., Tungsgram Group Zrt., Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt., Ericsson Magyarország Kft., Egis Gyógyszergyár Zrt., 77 Elektronika Műszeripari Kft., Sanatmetal Kft., Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

TÁMOGATÓ:

Innomed Medical Zrt., NI a Virtuális műszerezésért Alapítvány, BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft., Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés

SZAKMAI-STRATÉGIAI PARTNER:

Klebelsberg Központ, Startup Campus

Utolsó módosítás: 2021. október 01.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?