Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Agrár-élelmiszeripari start-upok támogatási lehetősége az EIT Food Seedbed programból
Start-upok támogatása EIT Food Seedbed programból
2020. február 19.
Módosítás: 2020. február 19.
Olvasási idő: 2 perc
EIT Food Seedbed program olyan személyeket támogat, akiknek az agrár-élelmiszeripari ágazathoz kapcsolódó vállalkozói ötleteik vannak, vagy már start-upot alapítottak e területen.

A program kedvezményezettjei szakértői támogatásban (képzés és mentorálás), valamint 10 000 euró erejéig pénzügyi támogatásban (a projekt indító táborához, illetve a mentorokkal és potenciális ügyfelekkel való találkozáshoz kapcsolódó utazási költségek térítéséhez) részesülnek. A program egyedülálló eleme az üzleti ötlet és a műszaki megoldások megvalósíthatóságának igazolásához való hozzájárulás a potenciális ügyfelekkel folytatott strukturált párbeszéd, az EIT Food által kidolgozott módszertan és a program által biztosított támogatás révén.

A program angol nyelven, öt európai hubban (Lengyelország, Észak-Írország, Németország, Spanyolország és Dánia) érhető el.

Jelentkezni 2020. március 15-ig lehet (erősen ajánlott a határidőt jóval megelőző pályázás). A pályázóknak olyan innovatív ötletet kell bemutatniuk, amely nagy hatást gyakorolhat az élelmiszer-ágazat bármely részére, többek között az élelmiszerek előállítási, szállítási, fogyasztási és újrahasznosítási módjára. A tipikusan agrár-élelmiszeripari területen kívül a start-upok az élelmiszerrendszerrel kapcsolatos területeken is működhetnek, többek között a mezőgazdasági és élelmiszergyártási gépek és berendezések, a logisztika, a csomagolás, az IKT-megoldások, az élelmiszer-hulladék-csökkentés, az üzleti szolgáltatások vagy a társadalmi innováció területén. Különösen olyan diákok és kutatók jelentkezését várják, akiknek technológiai kutatásához kapcsolódó üzleti ötletéhez, annak továbbfejlesztéséhez speciális üzleti ismeretekre és a különböző európai országok potenciális ügyfeleihez vezető kapcsolatokra van szükségük.

Bővebb információ: https://www.eitfood.eu/entrepreneurship/projects/Seedbed

Utolsó módosítás: 2020. február 19.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?