Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Jelentkezés startupok számára városi mobilitást fejlesztő akcelerátor programba
Jelentkezés városi mobilitást fejlesztő akcelerátor programba
2023. április 13.
Módosítás: 2023. április 13.
Olvasási idő: 2 perc
A Zone Klaszter Nonprofit Kft. a hazai, vezető informatikai, elektronikai, légi közlekedési és járműipari cégek együttműködésével jött létre 2018-ban azzal a céllal, hogy összekösse a kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitásokat az intelligens közlekedési rendszerek terén. 

A ZONE Klaszter Nonprofit Kft., mint az EIT Urban Mobility KIC egyik alapítója és jelenleg egyetlen magyarországi tagja, vezeti az egyik városi mobilitást fejlesztő akcelerátor programot cseh és német partnerei mellett. A Klaszter célja összességében, hogy a jövő mobilitási megoldásainak és infrastruktúráinak meghatározó európai szakmai bázisává váljon.

A program keretében a Zone Klaszter Nonprofit Kft. európai partnerei bevonásával a közlekedés energetika és közterületek fejlesztése tematikájú akcelerátorért felel, amely városi mobilitási kihívásokon dolgozó, induló vállalkozások (TRL 4-7) számára nyújt akcelerációs szolgáltatásokat. Ide tartoznak többek között az innovatív mobilitási megoldásokkal (elektromos rollerek, biciklik, tömegközlekedési eszközök), hidrogén és elektromos töltési megoldásokkal, és a közterületek tömegközlekedés szempontjából hasznosabbá tételével foglalkozó vállalkozások.

A hat hónapos angol nyelvű program során (2023. júniustól november végéig) a startup-ok az alábbi támogatásban részesülnek:

  • Személyre szabott, rendszeres mentoring alkalmak;
  • Félnapos online, illetve személyes tréningek induló vállalkozások számára releváns témakörökben (finanszírozás, termékfejlesztés, online marketing, stb.);
  • Nemzetközi startup rendezvényeken és kiállításokon való részvétel és prezentálás;
  • Hozzáférés az EIT Urban Mobility partnerhálózatához és városok képviselőihez, amely akár városi pilotok lehetőségét is jelentheti a program befejezése után;
  • 2500 euró utazási támogatás az Akcelerátor rendezvényeire;
  • Lehetőség további EIT Urban Mobility befektetések és támogatások elnyerésére;
  • Reprezentáció az EIT Urban Mobility felületein és marketing anyagaiban;
  • A ZONE Klaszter Nonprofit Kft. hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének és eszköztárának hasznosítása a projektfejlesztések céljából.

A jelentkezés a programba 2023. április 21-ig tart, a következő online felületen.

A ZONE Klaszter Nonprofit Kft. konzorciumvezetőként részt vesz továbbá, az “EIT Urban Mobility KIC társulásban történő magyar részvétel támogatása” elnevezésű, NKFIH által támogatott projektben, melynek célja a mobilitási oköszisztéma építése Magyarországon azért, hogy hazánk is egyike legyen a mobilitási fejlesztések európai innovációs központjainak, amely integrálódott a fenntartható mobilitási termékek és szolgáltatások előállításának nemzetközi értékláncába.

Utolsó módosítás: 2023. április 13.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?