Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Pályázói konzultáció a magyar-izraeli ipari kutatás-fejlesztési pályázat megújításáról
2018. november 19.
Módosítás: 2018. november 19.
Olvasási idő: 2 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2018. november 15-én konzultációt szervezett Budapesten, hogy az érdekeltekkel együttműködve megújítsa a magyar-izraeli ipari kutatás-fejlesztési együttműködések pályázati konstrukcióját. A rendezvény elsődleges célja az volt, hogy ösztönözze a közösen kiírt innovációs pályázati felhívásban rejlő együttműködési lehetőségek hatékonyabb kihasználását, és felhívja a figyelmet a kétoldalú pályázati finanszírozásra.

A Hivatal az esemény megszervezésével egyrészt újabb szereplőket kíván bevonni a résztvevők körébe, másrészt fórumot teremt arra is, hogy az eddigi vagy leendő pályázók és érdeklődők megosszák tapasztalataikat, ötleteiket, jó gyakorlataikat a kiíróval. A most megfogalmazódó konstruktív javaslatok már a 2019-es felhívás összeállításakor is hasznosulhatnak: a konzultáció során elhangzott észrevételeket figyelembe véve a Hivatal várhatóan a jövő év első negyedévében meghirdeti az új pályázatot.

A magyar-izraeli ipari kutatás-fejlesztési együttműködési pályázat abban támogatja a hazai vállalkozásokat és kutatóhelyeket, hogy olyan közös projektekbe kapcsolódhassanak be, amelyek eredményeként új vagy továbbfejlesztett, innovatív termékek, eljárások, szolgáltatások jöhetnek létre. A 2009. óta rendszeresen megjelenő, magyar részről évi 300 millió forint keretösszegű felhívás négy fordulójában eddig kilenc kétoldalú projekt kapta meg a hazai és az izraeli partnerszervezet támogatását (magyar részről összesen mintegy 504 millió forintot).

„A tervek szerint a jövőre átfogóan megújuló, magyar oldalról a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból 930 millió forint forrást biztosító pályázati kiírás szerint a korábbihoz képest magasabb összegű, projektenként akár 200 millió forintos támogatás nyerhető majd el” – emelte ki a rendezvényen dr. Szabó István, az NKFIH innovációs és általános elnökhelyettese. Bővülnek a pályázható tématerületek is, hogy a pályázók az eddiginél jóval szélesebb körben bekapcsolódhassanak. A Hivatal és partnerszervezete, az Izraeli Innovációs Ügynökség (Israeli Innovation Authority) főként a fenntartható és tiszta technológiák, a mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiák, az infokommunikációs technológiák, a kiberbiztonság, a mesterséges intelligencia, a biotechnológia és orvosi műszerek, illetve az önvezető járműtechnológiák területéről várja a magyar-izraeli együttműködésben megvalósítani tervezett projektjavaslatokat.

 

Pályázói konzultáció a magyar-izraeli ipari kutatás-fejlesztési pályázat megújításáról
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2018. november 15-én konzultációt szervezett Budapesten, hogy az érdekeltekkel együttműködve megújítsa a magyar-izraeli ipari kutatás-fejlesztési együttműködések pályázati konstrukcióját.
Utolsó módosítás: 2018. november 19.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?