Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Területi Innovációs Platformok
2021. június 22.
Módosítás: 2023. március 09.
Olvasási idő: 3 perc
A Területi Innovációs Platform (a továbbiakban: TIP) egy térségi szerveződés, amely térben és időben egyszerre biztosít lehetőséget a közvetlen innovációs szakpolitikai irányok megismerése mellett a helyi ökoszisztéma szereplőivel való együttműködések kialakítására, erősítésére, új szakmai alapok létrehozására.

TIP térkép - 2023. március 9.

TIP CÉLJA

Fontos, hogy a régiókban tudásközpontként működő, az innovációs térben egyre meghatározóbb szerepet betöltő egyetemi központok kitárják kapuikat a helyi ökoszisztéma szereplői előtt, lehetőséget teremtve számukra az elérhető innovációs szolgáltatások és kutatási infrastruktúrák, erőforrások közvetlen megismerésére. Kiemelt cél továbbá, hogy a megújuló regionális innovációs terek önszerveződései nyomán létrejöjjenek olyan egységes kommunikációs felületek, platformok, amelyek képesek a helyi szintű KFI irányok szakmai szempontú együttes megtárgyalására, szakértői szintű előkészítésére, társadalmasítási folyamatok lefolytatására.

INNOVÁCIÓS SZEREPLŐK ÖSSZEKÖTÉSE

  • tudás-, és információáramlás
  • könnyebb kapcsolatépítési lehetőség
  • földrajzi és szakmai területeken átívelő együttműködések

Az így kialakult hálózat révén, egy helyen összpontosul a különféle szereplők által felhalmozott tudás, miközben új nézőpontokat, perspektívákat hoznak a közösségbe.

PIACI IGÉNYEK ÉS EGYETEMI KAPACITÁSOK ÖSSZEHANGOLÁSA

Az egyetemek olyan tudáskapacitással rendelkeznek, amely a vállalkozások nagy részének szinte azonnali megoldást nyújthatnak a termék- vagy szolgáltatásfejlesztési kihívásaikra. A piaci információk, trendek és igények megismerése további eszközbeszerzéseket és fejlesztéseket generálhat.

TIP logo

Bővebben a Területi Innovációs Platformok céljairól ITT tájékozódhat.


TIP KÖZPONTOK

A megújuló hazai innovációs ökoszisztéma jövőbeli teljesítménye és versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy a felsőoktatási és kutató intézmények, vállalkozások, szakmai szervezetek és a szakpolitikai döntéshozók kapcsolatai helyi szinten is megerősödjenek. A TIP-ek központja a meglévő tudás, a rendelkezésre álló eszközpark, a labor és a technológiai háttér miatt a hazai felsőoktatási intézmények.


TIP MŰKÖDÉSE

A TIP-ek helyi szinten működnek az NKFIH koordinálásával elsősorban tematikus, szakmai rendezvények, workshopok, továbbá az információáramlást elősegítő hálózat keretében, ezáltal elősegítve az információátadást, a tudástranszfert, valamint az együttműködést és a szakmai kapcsolatépítést.

TIP logo

Az aktuális TIP események ITT érhetők el.


A TIP-HEZ CSATLAKOZOTT TAGOK

  • megismerhetik a legfrissebb KFI szakpolitikai irányokat;
  • értesülhetnek az aktuális hazai- és nemzetközi innovációs pályázatokról, forrásokról és információkról;
  • hatékonyabb forrásfelhasználásra lesznek képesek;
  • közvetlenül hozzáférhetnek az egyetemek által nyújtott KFI kapacitásokhoz és szolgáltatásokhoz;
  • bővíthetik szakmai kapcsolataikat;
  • bemutatkozhatnak / részt vehetnek KFI eseményeken.


TIP TAGOK

A TIP egy nyitott szerveződés, amely csatlakozásra ösztönzi a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, nagyvállalatokat, kutatóintézeteket, startupokat, klasztereket, inkubátorokat, akcelerátorokat, kamarákat illetve egyéb jogi személyeket.

TIP tagok


CSATLAKOZÁS

Folyamatos csatlakozási lehetőség biztosított valamennyi hazai innovációs szereplő számára. Az érdeklődök az NKFIH honlapján elérhető csatlakozási nyilatkozat kitöltésével válhatnak TIP taggá, a kitöltést követően a kiválasztott TIP-hez szükséges eljuttatni a dokumentumot.

A csatlakozás ingyenes, és nincsen tagdíjfizetési kötelezettség.

A létrejött Területi Innovációs Platformokra vonatkozó bővebb információk és a csatlakozási nyilatkozat az NKFIH honlapján érhető el:

TIP logo

Megalapított Területi Innovációs Platformok ITT érhetők el.

TIP logo

A csatlakozási nyilatkozatok ITT érhetők el.

Utolsó módosítás: 2023. március 09.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?