Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Több mint 50 intézmény nyújtott be támogatási igényt a Tématerületi Kiválósági Programra
2019. március 05.
Módosítás: 2019. április 01.
Olvasási idő: 1 perc
Február végén lejárt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Tématerületi Kiválósági Program benyújtási határideje. A tervezett 27 milliárd forintos keretösszegre elektronikus úton 51 intézmény jelezte előzetes támogatási igényét, összesen mintegy 45 milliárd forint értékben. A támogatási igényekről végleges adat a hivatalos, cégszerűen aláírt dokumentumok beérkezése után áll rendelkezésre.

A Tématerületi Kiválósági Program elsődleges célja a felsőoktatási intézmények, az állam által alapított kutatóintézetek és az akadémiai kutatóintézetek hatékony és eredményes szakmai munkájának megalapozása, illetve az ehhez szükséges támogatási rendszer kialakítása. A szakmai kiválóságra építő célzott forrásallokáció kiszámítható és fenntartható finanszírozási keretfeltételeket kíván biztosítani az intézmények számára.

A felhívás szerint az intézmények által benyújtott, egy-egy tématerületre fókuszáló szakmai programoknak az egészség, a kultúra és család, a biztonságos társadalom és környezet, valamint az ipar és digitalizáció kutatási területekhez kell illeszkedniük.

Hosszú távon a szakpolitika döntéshozói azt várják az új programtól, hogy növelje a kutatási tevékenységek nyitottságát, ösztönözze a kutatás-fejlesztési és innovációs ökoszisztéma szereplőinek együttműködését, segítse elő a kutatási eredmények társadalmi, gazdasági és környezeti hasznosítását, a kutatási kapacitások optimális kihasználását, a nemzetközi kutatói közösségbe történő beágyazódást, valamint biztosítsa a kiszámítható, versenyképes, vonzó kutatói életpálya feltételeit az intézményekben.

Utolsó módosítás: 2019. április 01.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?