Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekNKFI Alap
Tájékoztatók, segédletek a pénzügyi, szakmai beszámolók benyújtásához
Tájékoztatók, segédletek a pénzügyi, szakmai beszámolók benyújtásához
2020. január 30.
Módosítás: 2020. április 02.
Olvasási idő: 2 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) kiemelt prioritásnak tekinti, hogy – a jelenleg megvalósítási és fenntartási időszak alatt lévő –, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére finanszírozott projektek Kedvezményezettei számára támogató hátteret biztosítson.

Az NKFI Hivatal 2019. évben felmérést végzett azzal a céllal, hogy az ügyfeleket tájékoztató programok tematikájának meghatározásához érdemi információval rendelkezzen. A felmérés alapjául egy anonim kérdőív állt a kitöltők rendelkezésére a weboldalon. Emellett 1 240 aktív pályázót keresett meg célzottan a Hivatal, és közülük 212-en éltek azzal a lehetőséggel, hogy visszacsatolást küldjenek elektronikus formában. Aktivitást tekintve a válaszadók több mint 55%-a a piaci szereplők közül, azaz a hazai mikro-, kis- és középvállalkozók közül kerültek ki. Az intézményi szektorban a javaslatok több mint fele a felsőoktatási intézményektől érkezett be.

Az adatok összesítését követően egyértelműen behatárolhatóvá váltak a pályázati életútnak azok a területei, melyek tekintetében a projekt megvalósítási időszakban a kedvezményezetteknél kérdés merül fel, vagy a hazai források lehívása során segítségre van szükségük.

Míg a piaci szektor képviselői a támogatás folyósításával, azaz a pénzügyi/szakmai beszámolók benyújtásával és a hozzá kapcsolódó IT rendszer (EPTK) használatával kapcsolatban jelezték többlet-információ igényüket, addig a felsőoktatási intézmények a szerződésmódosítások kezelését helyezték a rangsor elejére.

A felmérés eredményeként meghatározott területeket szem előtt tartva, az NKFI Hivatal szolgáltató szemléletének megvalósításával összhangban felülvizsgálta a honlapon elérhető, Kedvezményezetteket a projektek megvalósításához kapcsolódó kötelezettségek teljesítésében segítő dokumentumokat, melyeket tématerületenként tervezzük megjelentetni a weboldalunkon.

Elsőként az EPTK rendszer használatához kötött megvalósítási szakaszhoz kapcsolódó feladatok teljesítését segítő tájékoztató anyagok érhetőek el a weboldalunkon:

A tájékoztató anyagok mellett egyszerűsítésre kerülnek az EPTK felületen benyújtandó szakmai beszámoló nyomtatványok is:

Utolsó módosítás: 2020. április 02.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?