Ön itt áll: PályázóknakInnovációs ökoszisztémaTerületi Innovációs PlatformokTIP rendezvények
Circular Economy Szakmai Nap (2020. szeptember 07.)
2020. szeptember 05.
Módosítás: 2021. április 29.
Olvasási idő: 1 perc
A szakmai nap keretében került bemutatásra az érdeklődő közönség és nyilvánosság számára a "Körforgásos gazdasági alapokon nyugvó fenntarthatósági kompetencia központ létrehozása a Pannon Egyetemen” című, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (továbbiakban NKFIH) által támogatott pályázati projekt.

A projekten belül a kutatási és fejlesztési tevékenységek öt fő tématerületre koncentrálnak: a megújuló energiák, hulladékgazdálkodás, víztechnológiák, fenntartható turizmus és fenntartható várostervezés. A megvalósításban a MOL Nyrt., a Hidrofilt Kft., a Netta Pannonia Kft., a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási és Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. vesznek részt szoros együttműködésben. A kutatási szakterület vezetője bemutatta előadásában a körforgásos gazdaság jelentőségét az EU-s és a hazai hulladékgazdálkodási célok elérésében.

A Szakmai Nap másik programeleme a Területi Innovációs Platform Veszprém első rendezvénye volt, melynek keretében több előadás hangzott el az innováció fontosságával kapcsolatban: A NKFIH vállalati innovációs elnökhelyettese a kutatás-fejlesztés és innováció magyarországi helyzetéről és lehetőségéről nyújtott tájékoztatást. A Pannon Egyetem Fejlesztési és Projektigazgatóság igazgatója az Egyetem intézményi innovációs ökoszisztémáját mutatta be, továbbá az Egyetem Gazdaságtudományi Kar dékánja bemutatta az idén útjára indított Kutatási és innovációs szakmenedzser képzést.

https://magyarnemzet.hu/gazdasag/kompetencia-kozpont-es-science-park-nagykanizsan-x-8682657/
https://www.gtk.uni-pannon.hu/korforgasos-gazdasag/
https://korforgas.uni-pannon.hu/projekt/hirek/21-circular-economy-szakmai-nap

Utolsó módosítás: 2021. április 29.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?