Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Elsők között csatlakozhat az országos innovációs menedzser hálózathoz
Elsők között csatlakozhat az országos innovációs menedzser hálózathoz
2020. január 30.
Módosítás: 2020. január 30.
Olvasási idő: 2 perc
Új innovációs korszak kezdődött a magyar gazdaságban, kutatási szemléletben és a felsőoktatásban is. Ennek egyik alappilléreként az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakmai támogatásával kutatási és innovációsmenedzser képzés indul a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Pannon Egyetemen 2020. február 20-tól, melyekre ma még Ön is csatlakozhat.

A hazai innovációs ökoszisztéma megújításának legfőbb célkitűzése a vállalati szféra támogatása, hogy ők is aktívan bele tudjanak szólni a hazai KFI rendszer alakításába. Ennek egyik eszköze, hogy az egyetemi tudásbázisokon egyre több piacorientált együttműködés alakuljon ki a kutatói közösség és a vállalkozói szféra szereplői között, ezzel is fokozva Magyarország versenyképességét és növelve a társadalmi jólétet. Másik eszköze a vállalatok támogatása az innovációs folyamatok felépítésében.
A kitűzött cél elérésének egyik feltétele az innovációban jártas szakemberek számának megsokszorozása, akik képesek magas színvonalú KFI projektek előkészítésére, megtervezésére, fenntartható és koordinált megvalósítására.

Mindezekre való tekintettel az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakmai támogatásával kutatási és innovációsmenedzser képzés indul a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Pannon Egyetemen 2020. február 20-tól.

A Nemzeti Innovációs Stratégia (KFI stratégia 2020) gyakorlati megvalósulásával, illetve az elkövetkezendő időszakban a pályázati alapokban rendelkezésre álló többletforrásokra tekintettel a 2021. évtől a befogadható KFI pályázatok száma várhatóan megtöbbszöröződik, amelyek sikeressége nagyban függ majd az innovációs környezet szakembereinek számától és felkészültségétől.

A most induló két féléves egyetemi továbbképzésben résztvevő innovációs menedzserek képessé válnak a kutatói világot és annak hasznosítható értékeit közvetlenül becsatornázni a piaci szereplőkhöz, illetve szakértői támogatást tudnak majd nyújtani a vállalati innovációs folyamatokban. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal egyéb ingyenes továbbképzésekkel és egy új, az innovációs menedzsereket minősítő rendszer bevezetésével szeretné az innovációs szakemberek munkáját segíteni. A fenti folyamatok elindításától azt reméljük, hogy a hazai KKV szektor a jövőben nagyobb számú és magasabb minőségű, exportképes innovációs terméket és szolgáltatást lesz képes előállítani.
A nagy érdeklődésre való tekintettel mindkét egyetem kitolta a jelentkezési határidőt, a Budapesti Corvinus Egyetem kvótája szinte megtelt a Pannon Egyetem még tudja fogadni az érdeklődőket.

További információk a Corvinus Egyetem új képzéséről:
http://gazdalkodastudomany.uni-corvinus.hu/index.php?id=68927

További információk a Pannon Egyetem új képzéséről:
https://www.gtk.uni-pannon.hu/kutatasi-innovacios-szakmenedzser-szakkozgazdasz/

Dr. Birkner Zoltán az NKFI Hivatal elnöke bízik abban, hogy a hazai innovációs környezet meghatározó szereplői támogatják célkitűzésünket és együtt újítjuk meg az innovációs teret!

Utolsó módosítás: 2020. január 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?