Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekPartnerségi konstrukciók
ERA-NET Infect-ERA Joint Transnational Call 2016
ERA-NET Infect-ERA
2016. január 21.
Módosítás: 2023. március 22.
Olvasási idő: 1 perc
Az NKFIH részvételével megjelent az ERA-NET Infect-ERA program negyedik nemzetközi konzorciális kutatási pályázati fordulójának felhívása a szervezet honlapján (http://www.infect-era.eu/4th-call-2016).

A felhívás megjelenésének dátuma: 2016. január 18.
Az előpályázatok beadási határideje: 2016. március 17.
A teljes pályázat beadásának határideje (csak sikeres előpályázat esetén): 2016. július 15.

A pályázat célja konzorciális formában végzendő nemzetközi kutatások támogatása a fertőző betegségek alábbi témaköreiben:

  • A gazda-kórokozó kölcsönhatások vizsgálata, különös tekintettel a kórokozó-csoportok klinikailag kiemelkedő jelentőséggel rendelkező klónjaira, továbbá a gazdaszervezet fogékonyságára (pl. természetes immunitás, rizikó-populációk).
  • Innovatív stratégiák kifejlesztése a klinikailag különös jelentőséggel bíró fertőzések diagnosztikájára és kezelésére vonatkozóan. Az antimikrobás kezelés optimalizációja (pl. perszonalizált kezelés, biomarkerek kifejlesztése az egyéni terápiás válasz prognosztizálására).

A pályázati rendszerben külön lehetőséget biztosítanak fiatal konzorciumvezetők számára (kritérium: a doktori fokozat megszerzése után legalább kettő és legfeljebb nyolc év).

A honlapon (http://www.infect-era.eu/4th-call-2016) a kutatási konzorcium felépítésére, a pályázat tartalmi és formai követelményeire, a beadási és elbírálási időpontokra vonatkozó minden információ megtalálható.

Utolsó módosítás: 2023. március 22.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?