Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekPartnerségi konstrukciók
Megjelent a Water4All partnerség első felhívása
Megjelent a Water4All partnerség első felhívása
2022. szeptember 08.
Módosítás: 2022. szeptember 08.
Olvasási idő: 2 perc
A Water4All partnerség javarészt a csatlakozó országok finanszírozásából, továbbá a Horizont Európa program támogatásából működik 2022. június 1-től. A partnerség célja, hogy a rendszerszintű átalakulásokat és változásokat ösztönözzön a teljes kutatási és vízügyi innovációs értéklánc mentén, elősegítve, hogy a kihívások gazdái és a megoldások szolgáltatói között együttműködés alakuljon ki, így hosszú távon mindenki számára biztosítható legyen a vízellátás biztonsága.

A partnerség első transznacionális felhívását a következő témában hirdette meg: Vízkészlet-gazdálkodás: a hidroklimatikus természetű szélsőséges időjárási jelenségekkel szembeni reziliencia, ezen eseményekhez való alkalmazkodás és a negatív következmények enyhítése, illetve a vízgazdálkodás eszközei (Management of water resources: resilience, adaptation and mitigation to hydroclimatic extreme events and management tools).
A nemzetközi konzorciumoknak az alábbi altémák közül legalább az egyikkel kell foglalkozniuk pályaművükben:

  • A hidroklimatikus természetű szélsőséges időjárási jelenségekkel szembeni reziliencia, ezen eseményekhez való alkalmazkodás és a negatív következmények enyhítése (Resilience, adaptation and mitigation to hydroclimatic extreme events).
  • A vízkészlet-gazdálkodás eszközei a hidroklimatikus természetű szélsőséges időjárási jelenségek kontextusában (Tools for water management - in the context of hydroclimatic extreme events).
  • Jobb vízkészlet-gazdálkodás a hidroklimatikus természetű szélsőséges időjárási jelenségek és a nemzetközi dimenzió kontextusában (Improved water governance in the context hydroclimatic extreme events and international contexts).

A pályázás két lépcsőben zajlik, az előpályázatot 2022. október 31. 15 óráig lehet benyújtani. Az előpályázatok értékelését követően a teljes pályázatok benyújtásának határideje 2023. március 20.
A pályaműveket (kizárólag angol nyelven) elektronikus úton kell benyújtani. A pályázatok benyújtására, a támogathatósági és értékelési feltételekre vonatkozó instrukciók és további releváns információk a részletes pályázati felhívásban találhatók.

A felhívásra olyan nemzetközi konzorcium pályázhat, amelynek minimum három, a közös felhívást finanszírozó országból – de ebből minimum kettő uniós tagállamból vagy társult államból – jövő kutatócsoportból kell állnia. A finanszírozó országokra vonatkozó lista a felhívás honlapján érhető el.
Amennyiben konzorciumi partnert keres vagy formálódó konzorciumhoz csatlakozna, igénybe veheti a kezdeményezés partnerkereső eszközét.

A nyertes nemzetközi konzorciumok magyar tagjai az NKFI Hivatal hazai partnerségi pályázatának forrásaiból juthatnak támogatáshoz, egy külön magyar nyelvű pályázatot benyújtva a nemzetközi értékelés második fordulóját követően. Projektenként a hazai maximális támogatás 170.000 euró, kivéve, amennyiben a magyar szervezet projekt koordinátori szerepet vállal és további magyar partner(eke)t von be teljes jogú tagként (nem alvállalkozóként) a konzorciumba. Ez utóbbi esetben a hazai támogatás plafonja 330.000 euró egy projektre vetítve.

További információk: http://www.waterjpi.eu/joint-calls/joint-call-2022-water4all

Utolsó módosítás: 2022. szeptember 08.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?