Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
ELI online nemzetközi szimpózium a Magyar Tudomány Ünnepén
2020. november 24.
Módosítás: 2020. november 24.
Olvasási idő: 2 perc
A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a szegedi ELI–ALPS lézeres kutatóintézetről tartottak online nemzetközi szimpóziumot európai szakemberek, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), a Berlini Magyar Nagykövetség, valamint az ELI-ALPS kutatóintézet szervezésében 2020. november 12-én.

Az összesen több mint 40 fő részvételével megvalósult magyar-német lézerkutatási szimpózium célja az ELI konzorcium és elsősorban a szegedi ELI-ALPS lézeres kutatóintézet bemutatása és népszerűsítése volt a tudományos élet szereplői között. A megnyitó beszédet Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartotta, a kutatók mellett felszólalt Dr. Szabó István, az NKFIH tudományos és nemzetközi elnökhelyettese is. A szimpózium kiemelt témái voltak a magyar innovációs ökoszisztéma és a lézerközpont eredményei mellett a cseh lézerkutatások irányai.

Az ELI a világ első olyan létesítménye, amely a fény és az anyag kölcsönhatásának vizsgálatát minden eddiginél nagyobb intenzitások mellett teszi lehetővé. Ezzel új utak nyílhatnak meg az anyagtudományok, az orvostudomány és a környezetvédelem számos területén.

A rendezvényen elhangzott előadások letölthetőek:

Utolsó módosítás: 2020. november 24.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?