Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekA Hivatal rendezvényei
Horizont Európa: A polgárok biztonságáért - Kutatás és innováció a kontinens biztonságának szolgálatában
biztonság
2021. március 02., 10.00. - 12:00
online rendezvény
Az NKFI Hivatal online Horizont Európa rendezvénysorozatának keretében 2021. március 2-án, 10 órától kerül sor a Polgárok Biztonsága a Társadalomért klasztert és egyéb kapcsolódó pályázati lehetőségeket bemutató webináriumra.

A Horizont Európa program struktúrája a korábbi keretprogramhoz képest jelentősen átalakul. Három pillérének egyike, a Globális kihívások és az európai ipar versenyképessége fogja össze a tematikusan programozott felhívások jelentős részét. Ezen belül a Polgárok Biztonsága a Társadalomért (Civil Security for Society) klaszter képezi az új keretprogram biztonsági kutatásokat tartalmazó területét, a tervek szerint 2021-ben közel 220 millió, 2022-ben nagyjából 193 millió eurós költségvetéssel. A Horizont Európa Biztonsági Klasztere, hasonlóan a Horizont 2020 Programhoz a stratégiai beavatkozási területektől a desztinációkon át a topikok szerkezetéig lefedi a kritikus infrastruktúra-védelem, a határvédelem, a katasztrófa elhárítás, a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni küzdelem, a digitális biztonság és az ezekhez kapcsolódó hálózatosodási akciók területét.

Az online webinárium időpontja: 2021. március 2. 10:00-12:00
Helyszíne: online

A webináriumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A webex felületen egyszerre 100 fő csatlakozhat a rendezvényhez. Nagy érdeklődés esetén, ha a 100 főt meghaladjuk, az eseményt You Tube felületen is közvetítjük. A You Tube közvetítést nézők kérdezni nem tudnak, de a rendezvényhez kapcsolódóan konzultációs lehetőséget biztosítunk 2021. március 5., 10:00-11:00, amelyre külön kell regisztrálni az NKFI Hivatal Horizont Európa eseménynaptárjában: regisztráció konzultációra.

További kérdések esetén kérjük, keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken:

PROGRAM

10.00 - 10.10 A Horizont Európa Biztonsági Klaszterének célja és felépítése PDF (7 724 KB)
  Mészáros Gergely, Horizont Európa Cluster 3. árnyék programbizottsági tag, NKFI Hivatal
   
10.10 – 10.50 A Horizont Európa Biztonsági Klaszterének (Civil Security for Society)  bemutatása a stratégiai beavatkozási területektől a desztinációkon  át a topikok szerkezetéig a kritikus infrastruktúra-védelem, a határvédelem, a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni küzdelem és a hálózatosodási akciók területén, NCP-szolgáltatások és hazai rásegítő pályázatok PDF (7 724 KB)
  Mészáros Gergely, Horizont Európa Cluster 3. árnyék programbizottsági tag, NKFIH referens, NKFI Hivatal
   
10.50 – 11.10 A Horizont Európa Biztonsági Klaszterének (Civil Security for Society) bemutatása a katasztrófa elhárítás területén
  Dr. Restás Ágoston, egyetemi docens, tanszékvezető, Nemzeti Közszolgálati Egyetem
   
11.10 – 11.30 A Horizont Európa Biztonsági Klaszterének (Civil Security for Society) bemutatása a digitális biztonság területén PDF (4 292 KB)
  Németh Edina, Horizont Európa Cluster 4. árnyék programbizottsági tag, NKFI Hivatal
   
11.30 – 12.00 Kérdések és válaszok

REGISZTRÁCIÓ

A regisztráció lezárult.

Hasonló események