Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekA Hivatal rendezvényei
A magyar agrár-élelmiszeripari ágazat innovációs képességének fejlesztési lehetőségei és kapcsolódása a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiához
RIS3
2023. július 13., 14.00. - 15:00
webinárium
Webinár a magyar élelmiszeripari vállalkozások szakemberei számára

Helyszín: Online – MS Teams
A csatlakozáshoz szükséges linket a regisztrált résztvevők számára a rendezvény előtt a regisztráció során megadott email címre fogjuk elküldeni.
Dátum: 2023. július 13. (csütörtök), 14:00-15:00

A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft., mint a magyar EIT Food Hub 2023. június 8-án a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal együttműködve rendezvényt tartott a 2021-2027. évekre vonatkozó Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiáról (S3) és a magyar agrár-élelmiszeripari ágazat innovációs képességének fejlesztési lehetőségeiről, ahol a meghívott szakemberek az alábbi témákban hallhattak előadásokat és tárgyalták meg a téma kihívásait:

  • Az Agrárminisztérium célkitűzései az innovációs képesség fejlesztésére az agrár-élelmiszeripari láncban a Közös Agrárpolitikához (KAP) és a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiához (S3) kapcsolódóan - dr. Juhász Anikó, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár
  • Az S3 szerepe az európai innovációs ökoszisztémák megerősítésében - Takács Tamás, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Stratégiai és Intézményi Kiválósági Főosztály vezetője
  • Az EIT Food Útmutatója az Intelligens Szakosodási Stratégiák (S3) agrár-élelmiszeripari szempontjairól, valamint az EIT Food által kínált, agrár-élelmiszeripari innovációs képesség fejlesztésére irányuló lehetőségek bemutatása – dr. Sebők András és Varsányi Kinga, Campden BRI Magyarország, EIT Food Hub Magyarország

A megrendezésre kerülő webinár alkalmával a rendezvényen elhangzott előadások és kerekasztal beszélgetés tapasztalatai alapján szeretnénk az élelmiszeripari vállalkozások szakemberei számára tájékoztatást adni.

WEBINÁR PROGRAMTERV

14:00-14:05 Köszöntő
  dr. Sebők András, Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
   
14:05-14:20 Az Agrárminisztérium célkitűzései az innovációs képesség fejlesztésére az agrár-élelmiszeripari láncban a Közös Agrárpolitikához (KAP) és a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiához (S3) kapcsolódóan
  dr. Kapitány Gabriella, Főosztályvezető, Agrárgazdaságért Felelős Helyettes Államtitkárság Agrármodernizációs Főosztály, Agrárminisztérium
   
14:20-14:35 Az S3 szerepe az európai innovációs ökoszisztémák megerősítésében
  Ferenczi Zoltán, Az S3 Projektiroda vezetője Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
   
14:35-14:50 Az EIT Food Útmutatója az Intelligens Szakosodási Stratégiák (S3) agrár-élelmiszeripari szempontjairól, valamint az EIT Food által kínált, agrár-élelmiszeripari innovációs képesség fejlesztésére irányuló lehetőségek bemutatása A rendezvényen elhangzottak összefoglalása
  dr. Sebők András és Varsányi Kinga, Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
   
14:50-15:05 Kérdések és válaszok
   
15:05-15:10 Zárszó
  dr. Sebők András, Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.

A webináron való a részvétel ingyenes, regisztráció szükséges.

Kérjük részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével erősítse meg az alábbi linken: REGISZTRÁCIÓS LINK

Regisztrációs határidő: 2023. július 11. (kedd)

Az EIT Food által készített RIS3 Útmutató az alábbi linkről letölthető: https://www.eitfood.eu/reports/eit-food-ris3-guidebook-a-call-to-action-for-agrifood-policymakers-and-doers

További információkért keresse dr. Sebők Andrást (andras.sebok@campdenbri.co.uk ) vagy Varsányi Kingát (kinga.varsanyi@campdenbri.co.uk ), esetleges további információkért látogasson el a Campden BRI Magyarország (www.campdenbri.hu) vagy az EIT Food (https://www.eitfood.eu/) honlapjára.

Meghívó letöltése: A magyar agrár-élelmiszeripari ágazat innovációs képességének fejlesztési lehetőségei és kapcsolódása a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiához PDF (329 KB)

Hasonló események