Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekA Hivatal rendezvényei
Mentorprogram a Horizont Európa EIC Accelerator pályázatra való felkészüléshez
konzultáció
2022. március 10., 09.00. - 2022. december 31. 17:00
folyamatos regisztráció a mentorporgramra
Mentorprogramot indít az NKFI Hivatal innovatív magyar KKV-k részére a Horizont Európa keretprogram EIC Accelerator néven futó pályázatára való felkészülés segítésére.

Az Accelerator pályázat keretében a KKV-k (beleértve a start-upokat is) bármelyik technológiai területen, prototípus szintjén már létező, nemzetközi szinten jelentős innovációval rendelkező, nagy hatású fejlesztéseikből a nemzetközi piacon is versenyképes, nagy árbevételt hozó terméket/szolgáltatást hozhatnak létre. A nyertes pályázók a fejlesztéshez 0,5–2,5 millió eurós támogatást, továbbá a piacosításhoz maximum 15 millió eurós befektetést kaphatnak. A pályázat három lépcsőből áll, először egy rövid pályázatot kell benyújtani, az előszűrésen továbbjutók adhatják be a részletes üzleti tervet tartalmazó főpályázatot, majd a legjobbak a zsűri előtt mutathatják be a projektjüket.

A mentorálást az EU-s pályázatok, az innovációmenedzsment és az üzletfejlesztés terén tapasztalt külső szakértők végzik, akik maximum 16 óra időtartamban tanácsokat adnak a konkrét projekttel kapcsolatban (a fejlesztés megvalósítása és irányai, valós piaci lehetőségek, a piacra jutás módja, szellemitulajdon és annak védelme, csapat alkalmassága, hiányzó kompetenciák beazonosítása, a bemutatkozó előadás).

A mentorálandó vállalkozások a projektjük bemutatása alapján kerülnek kiválasztásra. A kiválasztás során a fejlesztés EIC Accelerator értékelési szempontjainak való megfelelését vizsgáljuk.
A mentorált cégnek vállalnia kell az Accelerator pályázat beadását (ha nem nyújt be pályázatot, akkor köteles az igénybe vett mentor közreműködésének díját az NKFI Hivatal részére megtéríteni).

Hasonló események