Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekA Hivatal rendezvényei
Horizont Európa program: Gender Equality Plan (GEP)
Gender Equality
2021. december 09., 10.00. - 12:00
online információs nap és workshop
Közjogi intézmények, kutatóintézetek és felsőoktatási intézmények a Horizont Európa programban 2022. évi határidővel vagy azt követően meghirdetett felhívások esetében csak akkor lehetnek jogosultak finanszírozásra és vehetnek részt kedvezményezettként (vagy kapcsolt jogalanyként) projektekben, ha rendelkeznek a kívánalmaknak megfelelő GEP dokumentummal.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) e feltétel teljesítésében szeretné segíteni az érintett intézményeket, ezért tisztelettel meghívja a GEP előkészítésébe bevont és/vagy esélyegyenlőséggel foglalkozó kollégákat információs napjára. A rendezvény az Európai Bizottság november 23-án tartott tréningjét kiegészítendő lehetőséget biztosít a dokumentum elkészítésében érdekelt intézmények számára, hogy a GEP iránt támasztott követelményekre vonatkozó információkat magyarul is meghallgassák, a GEP-pel már rendelkező vagy annak elfogadása előtt álló hazai intézmények tapasztalatait megismerjék, valamint felmerült kérdéseiket, javaslataikat, jó példáikat megosszák.

A RENDEZVÉNY HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA

Online, Zoom platform
2021. december 9., 10.00–12.00
Az információs nap nyelve magyar.

A rendezvényt elsősorban azon intézmények munkatársainak ajánljuk, amelyek még nem készítették el a nemek esélyegyenlőségét elősegítő, a Horizont Európa programból történő kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati támogatások odaítélésének kötelező kritériumát jelentő intézményi stratégiai dokumentumukat és akciótervüket.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, egy intézménytől több résztvevő is csatlakozhat.

Az eseményre jelentkezés határideje: 2021. december 7. Az eseményt megelőző napon küldjük meg az online felületre való belépéshez szükséges linket a regisztráltaknak.

PROGRAM

09.50 – 10.00 Zoom platformra történő bejelentkezés

10.00 – 10.10 Köszöntő (Csuzdi Szonja, főosztályvezető)

Bevezető

10.10 – 10.25 A GEP kötelező elemei, betekintés az NKFI Hivatal GEP-jének előkészítésébe PDF (1 988) (dr. Hollósi Krisztina, L&F NCP)

10.25 – 10.40 Az öt javasolt tematikus terület PDF (885 KB) (Szántó Szilvia, NCP szakértő)

Magyar intézményi példák

10.40 – 11.00 A BME Gender Equality Plan (tervezet) bemutatása (dr. Schenk Borbála, vezető EU-pályázati tanácsadó)

11.00 – 11.20 Nemi Egyenlőségi Terv az ELTE-n a nemzetközi és intézményi követelmények tükrében (Prof. Dr. Darázs Lénárd egyetemi tanár, általános rektorhelyettes, ELTE)

11.20 – 11.50 Kérdések

11.50 Zárszó (Csuzdi Szonja, főosztályvezető)

REGISZTRÁCIÓ A TUDÁSMEGOSZTÓ KÖZÖSSÉGBE

Iratkozzon fel és legyen tagja az intézményi GEP előkészítéséért és megvalósításáért felelős kollégák tapasztalatmegosztó közösségének!

Titulus:

Vezetéknév: *

Keresztnév: *

Képviselt intézmény: *

E-mail: *
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (a továbbiakban: NKFI Hivatal) egy levelezőlista kialakításával tapasztalatmegosztó közösséget hoz létre a Horizont Európa program Gender Equality Plan (GEP) elvárásaival összefüggő információk, tapasztalatok megosztására. A közösségbe való részvétellel összefüggő adatkezeléshez az érintettek részéről hozzájáruló nyilatkozat megtétele is szükséges. A jelzett célból az NKFI Hivatal az alábbi személyes adatokat kezeli:

  • név (titulus, vezetéknév, keresztnév)
  • képviselt intézmény
  • e-mail cím

A közösségbe való feliratkozással hozzájárul, hogy az NKFI Hivatal a megadott személyes adatait a hozzájárulása visszavonásáig, de legfeljebb a levelezőlista megszűnéséig kezelje és a közösség tagjai számára hozzáférhetővé tegye, ezáltal az NKFI Hivatal, valamint a közösség tagjai közvetlenül megkeressék a Horizont Európa program Gender Equality Plan (GEP) elvárásával kapcsolatos hírekkel és eseményekkel. További információkért, kérjük, olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót.
Tudomásul veszem, hogy a levelezőlista tagjai által küldött üzenetekért az NKFI Hivatal felelősséggel nem tartozik.
A közösségben való részvétellel kapcsolatos adatkezeléshez hozzájárulok, az adatvédelmi tájékoztatót elfogadom.

Hírlevél regisztráció:A hírlevelünkre való feliratkozással hozzájárul, hogy az NKFI Hivatal közvetlenül megkeresse a legfrissebb kutatási, fejlesztési és innovációs pályázatokkal, hazai és nemzetközi hírekkel, eseményekkel. További információkért, kérjük, olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót.
Feliratkozom a hírlevélre.


Hasonló események