Ön itt áll: A HivatalrólHírek, eseményekRendezvényekA Hivatal rendezvényei
Területi Innovációs Platformok - Szeged
NKFIH_TIP_banner
2019. november 26., 10.00. - 15:00
Szegedi Tudományegyetem, Rektori épület, Díszterem 2. emelet
6720 Szeged, Dugonics tér 13.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával indítja útjára a Területi Innovációs Platformokat (TIP) bemutató országos programsorozatát.

Az eseménysorozat célja, hogy az egyetemi tudásbázisokra épülve olyan térségi szerveződések jöjjenek létre országszerte, amelyek egyszerre biztosítanak lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti együttműködések kialakítására, erősítésére és új szakmai alapok létrehozására.

A megújuló hazai innovációs ökoszisztéma jövőbeli teljesítménye és versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy a szereplők – szakpolitikusok, felsőoktatási és kutató intézmények, vállalkozások és szakmai szervezetek – kapcsolatai helyi szinten is megerősödjenek, az intelligens szakosodási stratégia mentén fokozva egy-egy térség innovációs képességét. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal ezért – az egyetemi központokra építve és a térségi innovációs környezet meghatározó szereplőinek legfőbb erősségeire koncentrálva – olyan új találkozási pontokat kíván létrehozni a Területi Innovációs Platformok programsorozat keretében, amely új szemlélettel segíti elő az információáramlást, a tudástranszfert, valamint az együttműködést és a szakmai kapcsolatépítést. A rendezvénysorozat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai szerepvállalásával valósul meg.

A novemberben induló országos programsorozat a szereplők együttműködése érdekében egy-egy térség legfontosabb innovációs szereplőit – egyetemeket, kutatóintézeteket, nagyvállalatokat, kkv-kat, startupokat, klasztereket, inkubátorokat, akcelerátorokat, országos kamarai hálózatokat – kívánja megszólítani a lehető legszélesebb körben.

Várjuk Önt is rendezvényünkön!


HELYSZÍN, IDŐPONT

 

2019. november 26. (kedd)

Szegedi Tudományegyetem
Rektori épület, Díszterem 2. emelet
6720 Szeged, Dugonics tér 13.


TERVEZETT PROGRAM

09:30 – 10:00 Regisztráció
   
10:00 – 10:05 Rektori köszöntő
   
10:05 – 10:10 NKFI Hivatal Elnökhelyettesének köszöntője

Sebők Katalin elnökhelyettes, NKFI Hivatal
   
10:10 – 10:15 Kancellári köszöntő
   
10:15 – 10:20 TIP alapító nyilatkozat ünnepélyes aláírása
   
10:20 – 10:55 Megújuló innovációs ökoszisztéma: Területi Innovációs Platformok, S3 KFI fókuszterületei, KKV Start pályázat
  Sebők Katalin elnökhelyettes, NKFI Hivatal
   
10:55 – 11:10 Aktuális nemzetközi pályázati felhívások ismertetése
  dr. Horváth Klára EU referens, NKFI Hivatal Nemzetközi Kapcsolatok Főosztálya
   
11:10 – 11:25 Kávészünet
   
11:25 – 11:55 Egyetemi, kutatóintézeti tudáskapacitás és innovációs lehetőségek vállalkozásoknak (kerekasztal-beszélgetés)
   
 

Résztvevők:

  • Szegedi Tudományegyetem
  • NKFI Hivatal
  • Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.
  • Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
  • HÖOK/HÖK
11:55 – 12:25 Innovációs sikerek, együttműködési jó gyakorlatok bemutatása (kerekasztal-beszélgetés)
  Résztvevők felkérés alatt.
   
12:25 – 13:30 Ebéd


13:30 – 15:00
Egyetemi kutatási infrastruktúra, kapacitás helyszíni bemutatása, laboratóriumi bejárás
   
  Kísérőrendezvény: Tematikus szakmai minikiállítás


A TIP rendezvény zárását közvetlenül követően az adott helyszínen 15:30 órakor kezdetét veszi a Startup Campus országos középiskolai innovációs roadshow helyi programja, melynek kiemelt szakmai partnere és főtámogatója az NKFIH.

 

REGISZTRÁCIÓ

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Titulus:

Vezetéknév: *

Keresztnév: *

Beosztás: *

Ágazat: *

Munkahely: *

Telefonszám: *

E-mail: *
Tájékoztatjuk, hogy a rendezvény sajtónyilvános. A rendezvényen az NKFI Hivatal fényképfelvételt, illetve hang- és videofelvételt készíthet, amelyet felhasználhat saját honlapján, kiadványaiban és/vagy más nyilvános kommunikációs csatornákon a pályázók és a szélesebb közvélemény tájékoztatására.

A rendezvényre történő regisztrációval hozzájárul, hogy az NKFI Hivatal a megadott személyes adatait a rendezvény időpontjáig kezelje, és a rendezvénnyel kapcsolatos változásokkal közvetlenül megkeresse. További információkért, kérjük, olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót.
Az adatvédelmi tájékoztatót elfogadom.Hírlevél regisztráció:A hírlevelünkre való feliratkozással hozzájárul, hogy az NKFI Hivatal közvetlenül megkeresse a legfrissebb kutatási, fejlesztési és innovációs pályázatokkal, hazai és nemzetközi hírekkel, eseményekkel. További információkért, kérjük, olvassa el az adatvédelmi tájékoztatót.
Feliratkozom a hírlevélre.
 

Hasonló események