Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekA Hivatal rendezvényei
Mentorprogram indul innovatív KKV-k számára a Horizont Európa programban való pályázás támogatására
Mentor program
2021. július 06., 10.00. - 2021. december 31. 16:00
folyamatos regisztráció a mentorporgramra
Az NKFI Hivatal Mentorprogramot indít innovatív magyar KKV-k részére a Horizont Európa keretprogram EIC Accelerator néven futó pályázatára való felkészülés segítésére.

Az Accelerator pályázat keretében a KKV-k (beleértve a start-upokat is) bármelyik technológiai területen, prototípus szintjén már létező, nemzetközi szinten jelentős innovációval rendelkező, nagy hatású fejlesztéseikből a nemzetközi piacon is versenyképes, nagy árbevételt hozó terméket/szolgáltatást hozhatnak létre. A nyertes pályázók a fejlesztéshez 0,5–2,5 millió eurós támogatást, továbbá a piacosításhoz maximum 15 millió eurós befektetést kaphatnak. A pályázat három lépcsőből áll, először egy rövid pályázatot kell benyújtani, az előszűrésen továbbjutók adhatják be a részletes üzleti tervet tartalmazó főpályázatot, majd a legjobbak a zsűri előtt mutathatják be a projektjüket.

A mentorálást az EU-s pályázatok, az innovációmenedzsment és az üzletfejlesztés terén tapasztalt külső szakértők végzik, akik maximum 16 óra időtartamban tanácsokat adnak a konkrét projekttel kapcsolatban (a fejlesztés megvalósítása és irányai, valós piaci lehetőségek, a piacra jutás módja, szellemi tulajdon és annak védelme, csapat alkalmassága, hiányzó kompetenciák beazonosítása, a bemutatkozó előadás).

A mentorált cégnek vállalnia kell az Accelerator pályázat beadását (ha nem nyújt be pályázatot, akkor köteles az igénybe vett mentor közreműködésének díját az NKFI Hivatal részére megtéríteni).

A mentorálandó vállalkozások a projektjük bemutatása alapján kerülnek kiválasztásra. A kiválasztás során a fejlesztés európai uniós elvárásokkal való összhangját vizsgáljuk.

EIC Accelerator programért felelős nemzeti kapcsolattartó
Divinyi Ágnes
agnes.divinyi@nkfih.gov.hu

REGISZTRÁCIÓ

A regisztráció lezárult.

Hasonló események