Ön itt áll: A Hivatalról
Indul Magyarország első felsőoktatási szintű startupképzése
Felsőoktatási szintű startupképzés
2020. február 05.
Módosítás: 2020. június 02.
Olvasási idő: 2 perc
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakpolitikai támogatásával egységesített, két féléves tananyagra épülő, minőségbiztosított e-learning-képzést indít a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2020 szeptemberében. A program első körben a tervek szerint az egyetemi innovációs ökoszisztémához csatlakozott (működő TIP-pel rendelkező) felsőoktatási intézményekben lesz elérhető.

A felsőoktatási intézményekben létrejövő kutatás-fejlesztési eredmények üzleti hasznosítását az oktatók, kutatók és hallgatók körében kialakuló vállalkozói szemlélet, a technológiatranszfer és az innováció intézményi szintű menedzsmentje teszi lehetővé. A program célja, hogy felkeltse az egyetemisták érdeklődését az innováció és a vállalkozói lét iránt, és növelje az általuk indított innovatív vállalkozások számát.

A Hungarian Startup University Program (HSUP) a már meglévő és működő vezetési kurzusoktól eltérően az innovációs szemléletmód elsajátíttatására és az innováció iránti érdeklődés felkeltésére fókuszál. A program megismerteti a fiatal generációval az innovációs ökoszisztéma felépítését és működését, továbbá lehetőséget kínál számukra a bekapcsolódásra. Az egyetemi kurzus hallgatói számos startupszektorban tevékenykedő szakértő bevonásával ismertetik meg a megoldásközpontú gondolkodásmódot, így az Y és Z generáció innovációs környezetbe való bevonása a generációk összekötésével valósul meg, aminek eredményeként létrejön egy „innovációs generáció”.

Az egyetemi kurzus első felében az innovációs gondolkodásmód kialakítása áll a középpontban, a második félévben a vállalatépítéssel kapcsolatos tudást sajátíthatják el a hallgatók, és projektötletek köré szerveződve, csapatban dolgozhatják ki az ötleteiket. A program ösztöndíjjal és üzleti mentorálással egészül ki annak érdekében, hogy a legjobb projektötleteket fejlesztőket felkészíthessék a valós piaci környezetre. A program inkubátorok, üzleti angyalok és kockázati tőkealapok vezetői előtti megmérettetéssel zárul.

A kurzusra az egyetemi innovációs ökoszisztémához csatlakozott felsőoktatási intézményekbe beiratkozott, hallgatói jogviszonnyal rendelkező érdeklődők jelentkezhetnek. A jelentkezés független a hallgató képzési szintjétől és munkarendjétől (BSc, MSc, osztatlan, PhD; nappali, esti, levelező). A projektcsoportok a program keretében közel 4 millió forint támogatáshoz juthatnak.

Utolsó módosítás: 2020. június 02.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?