Itt jár Ön: A Hivatal >> Sajtószoba >> Online sajtó >> 2016
A Hivatal
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Látványos startup versenyt rendeznek Budapesten
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával 2016. november 24-én harmadik alkalommal szervezi meg az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. a Get in the Ring nemzetközi startup versenyt Budapesten. Az eseményre idén 13 országból várják Közép- és Kelet Európa legjobb csapatait.

A szervezők a Portfolio-t arról tájékoztatták, hogy a Get in the Ring! (GITR) versenyzési koncepciója eltér a hagyományos pitch versenyekétől. A regionális döntőbe bejutó 8 startup csapat egy-egy versenyzője a boxmérkőzésekhez hasonlóan léphet be a ringbe, ahol 5 menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő vállalkozásuk kínálja az ígéretesebb befektetési lehetőséget.

Ez a koncepció a megszokott eseményeknél jóval látványosabbá és izgalmasabbá teszi az egész versenyt, valamint különleges lehetőséget biztosít a startupok számára, hogy szakmai hírnevet, kapcsolatrendszert és befektetést szerezzenek.

Idén 80 ország vesz részt a versenyben.

Az eseményre elsősorban olyan startup csapatok jelentkezését várják, akik már validált üzleti modellel és elkészült prototípussal rendelkeznek, valamint elsősorban a piacra lépéshez keresik a külső forrásokat. Idén 13 európai országból várják a jelentkezőket: Magyarország, Ausztria, Csehország, Észtország, Horvátország, Litvánia, Lengyelország, Lettország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Románia és Ukrajna.

A szakmai zsűrit olyan, a régióban és Európában meghatározó inkubátorok képviselői alkotják, mint a londoni Techstars, az észt Startup Wise Guys, valamint az osztrák Pioneers Ventures vezetői.

A Get in the Ring! magyarországi döntőjére november 24-én kerül sor, ahol a 8 legígéretesebb startup küzd meg a közép-kelet-európai bajnoki címért. A budapesti esemény nyertese 200 ezer eurós befektetési ajánlatot kap és részt vehet a globális döntőn is.

A rendezvényhez kapcsolódóan Győrben november 10-én, Debrecenben pedig november 17-én üzleti ötlet versenyt rendeznek, ahonnan a legjobb csapatok a budapesti esemény előválogatójába egyenes ágon kerülhetnek be.

Forrás: portfolio.hu

Utolsó módosítás: 2016. szeptember 30.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500