Ön itt áll: A HivatalrólNemzetközi kapcsolatokHorizont 2020A program céljai
A program céljai
I. prioritás: Kiváló tudomány
A Kiváló tudomány pilléren belüli tevékenységek célja a tudományos kiválóság erősítése és kiterjesztése és az Európai Kutatási Térség (ERA) megszilárdítása annak érdekében, hogy az Unió kutatás-fejlesztési és innovációs rendszere globális szinten is versenyképesebbé váljon.
II. prioritás: Ipari vezető szerep
Az Ipari vezető szerep pilléren belüli programok célja, hogy felgyorsítsák a versenyképes európai gazdaságot megalapozó kulcstechnológiai ágazatok fejlődést és innovációját, valamint támogassák az európai KKV-kat abban, hogy világszínvonalú cégekké fejlődhessenek.
III. prioritás: Társadalmi kihívások
A Horizont 2020 struktúrája tükrözi az Europe 2020 stratégia prioritásait és saját eszközeivel hozzájárul az európai állampolgárokat érintő legfontosabb társadalmi problémák megoldásához. A probléma-alapú megközelítés a különböző technológiai és tudományterületek tudásának és erőforrásainak együttes alkalmazását kívánja meg, ideértve a társadalom- és bölcsészettudományokat is. A tevékenységek a kutatástól a piacig terjedő fejlesztés teljes spektrumát lefedik, erős innováció-orientált szemlélet érvényesül.