Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenNyomtatott sajtó
Átadták a Zalaegerszegért Díjakat, lezárult az évforduló
2023. január 19.
Módosítás: 2023. január 23.
Olvasási idő: 1 perc
2022-ben ünnepelte Zalaegerszeg első, 1247-es okleveles említésének 775. évfordulóját, melynek záróeseménye a december közepén megtartott díjátadó volt a város dísztermében.

Az ünnepség olyan lokálpatrióta elemeket tartogatott, mint a középkori zalaegerszegi várról készült animációs film, illetve a Zalaegerszegi Hitvallást bemutató klip.

Ugyancsak a kulturális értékekhez adott hozzá a díjazott Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar előadása, valamint az idén 30 éves fennállását ünneplő Canterina Kamarakórus műsora.

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Balaicz Zoltán polgármester, dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Vigh László országgyűlési képviselő, de megtisztelte a rendezvényt jelenlétével dr. Sifter Rózsa főispán, Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, az MTVA vezérigazgatója és Magyar János, szlovéniai, muravidéki testvérváros, Lendva polgármestere. 2022-ben Zalaegerszegért Díjat vehetett át dr. Buktáné Dr. Hetesi Magdolna, a Zala Megyei Egészségbiztosítási Pénztár nyugalmazott vezetője, Béres Katalin, a Göcseji Múzeum főmuzeológusa, Kozáry Ágnes, Zalaegerszeg első olimpikonja, Mátai Ferenc, a Landorhegyi Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, Babják Zoltán, ukrajnai, kárpátaljai testvérvárosunk, Beregszász polgármestere, Németh László, a Zrínyi Miklós Gimnázium nyugalmazott igaz-gató-helyettese, Hartmann Miklós, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara korábbi főtitkára, dr. Kopeczky Ildikó csecsemő- és gyermekgyógyász, az Asztma Klub Egyesület elnöke, valamint a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar és a Nyugdíjas Pedagógus Egyesület.

Forrás: Zalaegerszegi 7 Nap

Utolsó módosítás: 2023. január 23.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?