Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenNyomtatott sajtó
Győzteseket hirdetett az MVM
2020. június 05.
Módosítás: 2020. június 05.
Olvasási idő: 2 perc

Elektromos rollerek indukciós töltőállomásai, egy fiatalokat megcélzó bankolást, megtakarítást új szintre emelő alkalmazás, valamint egy blockchain alapú, a megújuló energia közösségi finanszírozását lehetővé tevő megoldás állhatott az MVM EDISON 2020 startup verseny képzeletbeli dobogójára. Az első három helyezettnek lehetősége lesz, hogy akár 50 millió forint értékű magvető befektetéshez jusson az MVM Csoporttól. A vállalat idén negyedik alkalommal rendezte meg a versenyt, amelyre minden várakozást meghaladó, 220 pályázat érkezett a február végi határidőre.

A kezdeményezés a jövő ígéretes és egyben piacképes fejlesztéseit kívánja felkutatni, idén több új kategóriában is. A jövő energetikáját meghatározó innovációk mellett a jövő otthonaira, városaira, a digitális infrastruktúrára, illetve a fintech megoldásokra vonatkozó innovációkkal is nevezhettek a fejlesztők. A legjobb hét pályázó csapat többhetes, a pandémiás helyzet miatt online képzési programon vehetett részt.

Az online döntőn az első helyezett a Rollin Technologies indukciós rollertöltője, a második a PiggyBanx új generációs, fiatalokat célzó pénzügyi alkalmazása, míg a harmadik a Solar DAO, megújulós befektetéseket blockchain technológiával ösztönző platformja lett. A három dobogós csapat 3, 2, illetve 1 millió forintos díjat vehetett át, illetve részt vehetnek a Lisszabonban megrendezett Web Summit 2020 rendezvényen, egyéves LinkedIn Premium Business előfizetést is kapnak.

A legjobbaknak a későbbiekben esélye lehet egy, legfeljebb 50 millió forint értékű magvető befektetés elnyerésére az MVM Csoport inkubátor cége, az Smart Future Lab Zrt. részéről.

A zsűri tagja volt Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bertalan Zsolt, az MVM Zrt. csoportszintű technológiai innovációs igazgatója, Márton István, a Smart Future Lab Zrt. vezérigazgatója, Dervalics Ákos, az Innoenergy HUB Hungary country managere, Mikesy Álmos, a Hiventures vezérigazgató-helyettese és Kölkedi Krisztián, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főosztályvezetője. „A mai MVM Csoport minden idők legösszetettebb MVM-je, hiszen gyakorlatilag mindent felölel, ami az energetikához kapcsolódik. Termel, tárol, kereskedik, eloszt, szolgáltat, tervez, épít, szállít, adatátvitelt biztosít, innovál és inkubál. Minden eddiginél fontosabb, hogy felkutassuk az innovatív eszközöket, amelyek nagyban hozzájárulhatnak az energiaellátás hatékonyságának növeléséhez” – mondta Bertalan Zsolt, az MVM Zrt. csoportszintű technológiai innovációs igazgatója.

Forrás: Bors

Utolsó módosítás: 2020. június 05.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?