Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenNyomtatott sajtó
Innovációs Nagydíj átadás
2021. augusztus 23.
Módosítás: 2021. augusztus 23.
Olvasási idő: 2 perc
GAZDASÁGI EREDMÉNY Kiemelkedő hasznot hozó, világszínvonalú teljesítményért adták át a Magyar Innovációs Nagydíjat.

Az ITM által támogatott 2020. évi Ipari Innovációs Díjban az Additive Manufacturing Technologies Hungary Kft. részesült automatikus felületkezelő berendezés fejlesztéséért és gyártásáért, 3D nyomtatott alkatrészekhez. 2020-ban több mint 50 gépet gyártottak és adtak el, amely több mint 1,5 milliárd forint bevételt biztosított. A díjat Bódis József államtitkár-helyettes és Gulyás Tibor h. államtitkár, a bírálóbizottság társelnöke nyújtotta át Pap-Kovács Viktor cégvezetőnek.

A 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a Richter Gedeon Nyrt. részesült a Terrosa, egy új bioszimiláris magyar gyógyszer létrehozásáért. Az oszteoporózis (csontváz betegség) kezelésére kifejlesztett Terrosa piacra lépése bizonyítja a bioszimiláris koncepció sikerét, hiszen már az első teljes évben 27,237 M EUR árbevételt értek el, megvalósítva ezzel az ideális „invented and made in Hungary” gazdaságfejlesztési koncepciót. A díjat Schanda Tamás miniszterhelyettes és Gulyás Tibor h. államtitkár, a bírálóbizottság társelnöke nyújtotta át Orbán Gábor vezérigazgatónak.

Az NKFIH által támogatott 2020. évi Ipari Innovációs Díjban a TEQBALL Kft. részesült a TEQ LITE, a tömeggyártható, összecsukható Teqball asztal létrehozásáért. 2020-ban a TEQBALL Kft. 6.532 db Teq LITE asztalt értékesített, melyből származó árbevétele meghaladja az 1,1 milliárd Ft-ot. Ez a cég teljes árbevételének közel a felét jelenti.

A díjat Birkner Zoltán elnökhelyettes és Gulyás Tibor h. államtitkár, a bírálóbizottság társelnöke adta át Huszár Viktor Dénes ügyvezetőnek.

A Magyar Innovációs Szövetség egyidejűleg hirdette meg a 2020. évi Startup Innovációs Díjat, melyben a 2019-ben alapított Femmetex Hungary Kft. részesült a this is Redy intim női alsóneműért. Termékinnovációjuk teljesen új, környezetbarát alternatívát kínál a nőknek az intim higiéniás eszközök piacán. A 2020. évben már több mint 100 M Ft bevételt értek el. A díjat Pakucs János tiszteletbeli elnök helyettes és Gulyás Tibor h. államtitkár, a bírálóbizottság társelnöke adta át Molnár Dóra, Tasnádi Ádám cégvezetőknek. www.innovacio.hu

Forrás: Műszaki Magazin

Utolsó módosítás: 2021. augusztus 23.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?