Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenNyomtatott sajtó
Kutatás és fejlesztés az egyetemen
2020. szeptember 23.
Módosítás: 2020. szeptember 23.
Olvasási idő: 2 perc
DUNAÚJVÁROS Fontos, a kutatásfejlesztést elősegítő programban vesz részt a Dunaújvárosi Egyetem, amely újabb pályázati sikereket ért el. A Dunaújvárosi Egyetem, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFIH) elnyerte, és 2020. februárban elindította az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma elnevezésű projektjét.

Kutatás és fejlesztés az egyetemen

DUNAÚJVÁROS Fontos, a kutatásfejlesztést elősegítő programban vesz részt a Dunaújvárosi Egyetem (DUE), amely újabb pályázati sikereket ért el a közelmúltban. A DUE tájékoztatója szerint „a Dunaújvárosi Egyetem, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFIH) elnyerte, és 2020. februárban elindította az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma elnevezésű projektjét. Vállaltuk, hogy élénkítjük és hatékonyabbá tesszük az Egyetemen folyó kutatásfejlesztési és innovációs (KFI) tevékenységet, valamint kiterjesztjük, és megerősítjük a gazdasági szereplőkhöz fűződő kapcsolatainkat. A projekt gondozója az Egyetem Ipari Fejlesztési Központja. A projekthez kapcsolódóan meghirdettük a Proof of Concept programunkat (továbbiakban PoC). A PoC program célja, hogy mentorálási és képzési programmal, valamint vissza nem térítendő pénzügyi támogatás formájában lehetőséget nyújtson az egyetem polgárai számára ipari/gazdasági alkalmazással bíró ötleteik megvalósításához. A pályázók olyan termék/prototípus kialakítását viszik véghez, amely alkalmas licenciára, szabadalomra vagy spin-off cég alapítására. A pályázatra összesen 8 csapat nevezett. A nyertes csapatok és pályázataiknak témája: Érintés nélküli sorszámhúzó panel – dr. Király Zoltán, Burkus Ervin, Odry Ákos, VR-TEAMSLAB, dr. Kadocsa László, Vámosi Zoltán, Gulyás Zsuzsanna; Interaktív videó készítésére alkalmas körkamerás felvevőrendszer – dr. Király Zoltán, dr. Odry Péter, Vámosi Zoltán; Ipari felhasználásra tervezett intelligens robotfűnyíró fejlesztése – dr. Bajor Péter, Szikszai Kristóf, Baki Roland. Minderről a Dunaújvárosi Egyetem sajtótájékoztatót tartott szeptember közepén, rendhagyó módon a tájékoztató az MS Teams program keretében zajlott. Az előzetes programismertetőt követően az eseményt dr. Nagy András nyitotta meg, a Dunaújvárosi Egyetem felső vezetésének képviseletében. Ezután Gallai Márton, a Dunaújvárosi Egyetem Ipari Fejlesztési központjának igazgatója köszöntötte a részvevőket. Gallai Márton beszédét követően ismertetésre kerültek a bírálók, és ezután a nyertes pályázatok.

A tájékoztató végéhez közeledve Melkovics János igazgató bemutatta a mentorok szerepét” – közölte lapunkkal az egyetem. A helyi egyetemhez kapcsolódó hír, hogy a napokban elindult a DUE Roadshow, amelynek keretében az intézmény képviselői ellátogatnak a környék és a szomszédos térségek középfokú intézményeibe, és bemutatják az egyetem képzési kínálatát.

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

Utolsó módosítás: 2020. szeptember 23.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?