Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenNyomtatott sajtó
A leginnovatívabb cégeknek adnak teret
2019. december 11.
Módosítás: 2019. december 11.
Olvasási idő: 2 perc
Kutatás-fejlesztésben úttörő vállalkozásokat keresnek a 28-adszor meghirdetett Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatra.

A pályázat részleteit egy konferencián ismertették, ahol a téma aktualitásai is napirendre kerültek. beszédet mondott Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tudás- és innovációmenedzsmentért felelős államtitkára, aki a szaktárca legfőbb törekvéseit sorolva hangsúlyozta: jövőre az eddiginél is több forrást szánnak kutatás-fejlesztés-ösztönző kormányzati programokra, az idei 133 milliárd forintnál 32 milliárddal többet fordítanak erre a célra. A kormány célja a GDP 1,8 százalékának megfelelő összeg K+F-re fordítása.

Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke hangsúlyozta, az utóbbi években jelentősen nőttek a kutatás-fejlesztést támogató európai uniós források is, és mindent összegezve elmondható, hogy a hazai innovációs rendszer megújítása is jó irányba halad.

Ezt mutatja például az, hogy tavaly 12 százalékkal nőtt a kutató-fejlesztő álláshelyek száma, elérte a 3500-at.

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) immár 28-adszor kiírt pályázatára a majd’ három évtized alatt 1229 pályamű érkezett, és 210 innovációs díjat osztottak ki különböző kategóriákban.

Pakucs János tiszteletbeli elnök elmondta, hogy 83 nagyvállalat, 82 kis- és középvállalkozás, 7 mikrovállalkozás, illetve egyéni vállalkozó, továbbá 10 kutatóintézet vagy egyetem innovációs tevékenységét ismerték el eddig. A minősítés legmagasabb foka a Magyar Innovációs Nagydíj, amit az adott év legnagyobb gazdasági eredményt elérő vállalkozása vagy más szervezete kap meg.

Emellett további rangos elismeréseket is átadnak a parlamentben tartott ünnepélyes tavaszi díjátadón, köztük az Agrárminisztérium Agrárinnovációs Díját és Környezetvédelmi Innovációs Díját. A kiírás részletei a www.innovacio.hu webcímen találhatók. (mmg/Sz. A.)

Forrás: Magyar Mezőgazdaság - 2019.12.11. (5. oldal)

Utolsó módosítás: 2019. december 11.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?