Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenNyomtatott sajtó
Pályázat az élvonalbeli kutatóknak
2018. április 13.
Módosítás: 2018. április 19.
Olvasási idő: 1 perc
TUDOMÁNY Idén is pályázhatnak az Élvonal programba azok a vezető kutatók, akik az utóbbi tíz évben nyújtott teljesítményük alapján a világ tudományos élmezőnyébe tartoznak – közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal.

A saját tudományterületükön nemzetközileg is elismert kutatók támogatására létrejött pályázat hárommilliárd forintos keretösszeggel nyílik meg 2019 januárjában induló projektek számára. Az NKFI Hivatal elnöke, Pálinkás József szerint a felhívással „a legdinamikusabb alkotási szakaszban lévő, élvonalba tartozó vezető kutatóknak igyekeznek Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is versenyképes feltételeket biztosítani, elősegítve ezzel, hogy egy-egy tudományterületen világszerte jegyzett kutatóhelyek jöhessenek létre Magyarországon”.


Az Élvonal programra tematikus korlátozás nélkül lehet pályázni. A pályázó vezető kutatónak a tudományterületén a legjobb tíz százalékba kell tartoznia, jelentős kutatási, témavezetési tapasztalattal kell rendelkeznie. A pályázók a következő öt évre akár összesen 300 millió forintot is elnyerhetnek kutatócsoportjuk létrehozására, bővítésére, ígéretes kutatási projektjük magyarországi megvalósítására.

 

Forrás: PETŐFI NÉPE – 2018. 04. 13.

Utolsó módosítás: 2018. április 19.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?