Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenNyomtatott sajtó
Termény- és fermentációs takarmányozási technológia kutatás-fejlesztése
2025. július 09.
Módosítás: 2025. július 09.
Olvasási idő: 2 perc

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében meghirdetett,,GINOP Plusz-2.1.1-21 Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése" tárgyú felhívásra a,,Csorvási Gazdák" Mezőgazdasági Termelő és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság sikeresen nyújtott be támogatási kérelmet.

Pályázati azonosító: GINOP PLUSZ-2.1.1-21-2022-00083 Projekt címe: Termény- és fermentációs takarmányozási technológia kutatás-fejlesztése Vissza nem térítendő európai uniós támogatás összege: 731,80 millió forint Termény- és fermentációs takarmányozási technológia kutatás-fejlesztése című projekt kapcsán a fejlesztés eredménye az anyakocák genetikai adottságaiban rejlő további lehetőségek kiaknázása az anyakocák takarmányozásán keresztül: a holland Topigs hibrid sertés genetikai adottságaiban rejlő malacfialási képesség jelentős növelése a kocák vemhességi és szoptatás ideje alatti táplálási koncepciójának, etetési rendjének megváltoztatásával és egy három elemből álló takarmány-termékcsalád kifejlesztésével. A kutatás-fejlesztési projektet a Csorvási Gazdák Zrt. a Szegedi Tudományegyetemmel valósította meg, széles körű laboratóriumi vizsgálatokkal, telepi ellenőrzött mérésekkel és etetési kísérletekkel. A fejlesztés eredményeként létrejött új vemhességi és szoptatási táp célja az új összetevőkön és fermentált alapanyagokon keresztül az anyakoca élettani paramétereinek javítása.

A megvalósulás fő helyszíne: 5920 Csorvás, Rákóczi utca 34/1. A Projekt megvalósításának kezdete: 2022.04.01. A Projekt fizikai befejezésének napja: 2025.05.31.

Csorvási Gazdák Zrt. a projektet az NKFI Hivatal kormányzati kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikai szempontú támogató véleményében foglalt műszaki-szakmai tartalom szerint valósította meg. A projekt keretében kutatás-fejlesztési, mérési és analitikai szolgáltatásokat vett igénybe. A projekt megvalósításához szükséges volt továbbá ipari kutatáshoz és kísérleti fejlesztéshez kapcsolódó anyagfelhasználás, valamint kutató/fejlesztő és technikus/egyéb segédszemélyzet munkavállalók foglalkoztatása. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

További információ kérhető: Turcsán László Tel.: +36 30 418 4575 E-mail-cím: turcsan@t-online.hu

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Utolsó módosítás: 2025. július 09.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben