A kutatás eredményeként a piacon jelenleg elérhető alkoholmentes gabonaitaloknál élettani szempontból értékesebb hatással bíró termékek jönnek létre, amelyek alapanyagként biotermesztésből származó gabonaféléket használnak majd fel. A fejlesztés révén alacsony erjeszthető szénhidráttartalmú sörleveket állíthat majd elő a vállalat, és megszakított erjesztési eljárással vagy speciális, csekély alkoholtermelő képességgel rendelkező élesztőtörzsek felhasználásával biztosítják az italok alkoholmentességét, továbbá a termékek különleges ízvilágát hidegkomlózási eljárással egészítik ki.
Az egészségvédő összetevők komlóból való kioldódásának tanulmányozása is a projekt részét képezi. A gyártási technológia kidolgozása egy kedvező élettani hatással rendelkező termékcsalád megalkotását teszi lehetővé.
A fejlesztés eredményeként az új termék először 2025-ben kerülhet piacra.
A projekthez a vállalat csaknem 400 millió forintos támogatást kap a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól.
Forrás: Termékmix