Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenNyomtatott sajtó
A végfelhasználók a legnagyobb pazarlók
2020. március 31.
Módosítás: 2020. április 01.
Olvasási idő: 1 perc
Az élelmiszerek tudatos felhasználására, a pazarlás csökkentésére hívja fel a figyelmet a Bay Zoltán Kutatóintézet. Mint kiemelik, a hazai élelmiszer-hulladék több mint fele a háztartásokban keletkezik, az élelmiszerek felhalmozása tovább növelheti a pazarlást.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közleményében kiemelik, hogy az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása a teljes lakosságot érintő jelenlegi helyzetben minden eddiginél aktuálisabb téma.

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. – az Innovációs és Technológiai Minisztérium alkalmazott kutatásokkal foglalkozó háttérintézménye – közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon évente 1,8 millió tonna étel megy veszendőbe a teljes élelmiszerláncban. A legveszélyesebb pazarlók maguk a végfelhasználók, mert a hazai élelmiszer-hulladék 53 százaléka a háztartásokban keletkezik. Napjainkban a koronavírus terjedése sokakat arra sarkall, hogy a szokásosnál jóval nagyobb élelmiszerkészletet halmozzon fel, ami indokolatlan, mert még tovább növelheti a pazarlást – erre hívják fel a figyelmet.

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Utolsó módosítás: 2020. április 01.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?