A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közleményében kiemelik, hogy az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása a teljes lakosságot érintő jelenlegi helyzetben minden eddiginél aktuálisabb téma.
A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. – az Innovációs és Technológiai Minisztérium alkalmazott kutatásokkal foglalkozó háttérintézménye – közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon évente 1,8 millió tonna étel megy veszendőbe a teljes élelmiszerláncban. A legveszélyesebb pazarlók maguk a végfelhasználók, mert a hazai élelmiszer-hulladék 53 százaléka a háztartásokban keletkezik. Napjainkban a koronavírus terjedése sokakat arra sarkall, hogy a szokásosnál jóval nagyobb élelmiszerkészletet halmozzon fel, ami indokolatlan, mert még tovább növelheti a pazarlást – erre hívják fel a figyelmet.
Forrás: Észak-Magyarország