Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
200 milliós pályázat nyílt meg a kutatóknak
2020. június 17.
Módosítás: 2020. június 18.
Olvasási idő: 1 perc
Idén is elindulhatnak a kutatók a nemzetközi együttműködéseket ösztönző, 200 millió forint keretösszegű mobilitási pályázaton. 2 és 5 millió Ft közötti összeg igényelhető arra, hogy magyar kutatók is részt vehessenek közös fejlesztésekben vagy tanulmányutakon, esetleg külföldieket fogadhassanak idehaza.

Csuzdi Szonja, az NKFI Hivatal Nemzetközi Főosztályának vezetője a TrendFM 2020. június 17-i műsorában.

A globális kihívásokra adható válaszok, a legnagyobb horderejű tudományos eredmények egyre inkább nemzetközi összefogásban születhetnek meg. Az államközi tudományos és technológiai együttműködések éppen ezen a stratégiai területen, a kutatás-fejlesztés és az innováció területén segítik elő a partnerországok közti kapcsolatok erősítését.

Magyarország eddig 36 országgal írt alá kormányközi, további 10 országgal pedig intézményközi tudományos és technológiai együttműködési megállapodást, amelyek gyakorlati végrehajtásáért az NKFIH felel. Ezek a megállapodások az aláíró partnerországok kutatóinak, innovációs közösségeinek kapcsolatépítését, hálózatépítését, tapasztalatcseréjét és a közös projektekben való részvételét támogatják. A mobilitási támogatások ösztönzik a nagyobb léptékű, projektalapú együttműködések megalapozását és elindítását is, ami hozzájárulhat az uniós keretprogramokban nyújtott hazai teljesítmény javulásához.

A közös projektekben való személyes részvételt idén Franciaországgal, Horvátországgal, Kínával, Szerbiával és Szlovéniával közösen meghatározott tématerületek mentén támogatja a magyar állam. Csuzdi Szonjával, a Nemzeti Kutatási-, Fejlesztési- és Innovációs Hivatal nemzetközi főosztályvezetőjével Nagy Károly beszélgetett.

Csuzdi Szonja, az NKFI Hivatal Nemzetközi Főosztályának vezetője a TrendFM 2020. június 17-i műsorában.

Forrás: trendfm.hu

Utolsó módosítás: 2020. június 18.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?