A termékek összetételét tudományos alapokon fejlesztik, komplex funkcionális hatásmechanizmusokra építve.
A HÚSÜZEM Kft. és a Széchenyi István Egyetem által alkotott konzorcium a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból 406.562.788 forint támogatásban részesült. A projekt célja, hogy csökkentse a húsipari termelés környezeti lábnyomát, például azáltal, hogy csökkenti az energia- és vízfogyasztást, valamint a hulladéktermelést.
A fejlesztések egyedi funkcionális hústermékek fenntartható előállítására irányulnak a keletkezett melléktermékek innovatív technológiára alapozott újrahasznosításán keresztül. Rendkívül fontos az élettani szempontból releváns összetevők biohasznosulásának fokozása, ami anyagcserejavító és felszívódást elősegítő anyagok alkalmazása, valamint célzott enzimatikus „előemésztések” révén valósul meg.
Az új húskészítmények egyedi összetevőket tartalmaznak, melyek komplex, szinergista kombinációkból állnak (egyedi antioxidánsok, a patogén baktériumokat gátló és a tápanyagok biohasznosulát támogató, egyedi prebiotikumok, béta-glükánok, fucoxanthin, astaxantin, polifenolok, szericin, kitozán és fucoidan).
A termékfejlesztésekben alkalmazott egyedi prebiotikum-kombinációkat a legkorszerűbb módszerekkel végrehajtott biotechnológiai kísérletek révén hozzák létre.
Forrás: agroinform.hu