Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
Az egri egyetem hallgatóinak legjobb ötletei is megvalósulnak a Hungarian Startup University Programban
2021. április 21.
Utolsó módosítás: 2021. április 23.
Olvasási idő: 2 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával 2020 szeptemberében elindította a Hungarian Startup University Programot (HSUP).

A programhoz az Eszterházy Károly Egyetem is csatlakozott, így a kurzust bármely alap- vagy mesterszakos hallgatója megkezdhette az előző év őszén, mely kapcsán most jelentős támogatáshoz jutottak a legjobb hallgatói ötletek – tájékoztatta portálunkat szerdán Pócsik Attila, az intézmény sajtóreferense.

Közölte: 2020 szeptemberének végén az Eszterházy Károly Egyetemen is elindult Magyarország első felsőoktatási szintű kreditpontos e-learning startup kurzusa, melyre az intézmény 96 fő hallgatója jelentkezett. Az őszi félév végén hallgatóinktól 75 db változatosabbnál változatosabb pályamunka érkezett be onepager formájában.

A tavaszi félév megkezdésekor az öt legjobb ötletgazdának lehetősége nyílt egy-egy háromfős csapat alakítására. Az ötletgazdák csapatalakításuk során bármely, a programban résztvevő hazai felsőoktatási intézmény hallgatóit bevonhatták ötletük megvalósításába.

A csapatalakítások végére kirajzolódott, hogy az Eszterházy Károly Egyetemen keletkező öt darab nyertes ötletet összesen intézményünk 12 fő hallgatója valósítja meg, melyhez csatlakozott 3 fő hallgató más felsőoktatási intézményből is. Fentieken túlmenően fontos megemlíteni, hogy a program keretében egyetemünk további 4 fő hallgatója is bekapcsolódott más felsőoktatási intézményekben született ötlet továbbfejlesztésébe.

Egyetemünk összesen 10.200.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a HSUP ösztöndíjprogram megvalósítására a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap pályázati felhívásának keretében a 2020-2.1.1-ED-2021-00137 azonosító számú projektből 2021. március 1.-2021. június 30. közötti időszakra.

Forrás: heol.hu

Utolsó módosítás: 2021. április 23.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?