A hazai innovációt támogató lehetőségeket az EIT Food HUB Magyarország és egyben stratégiai partnere, a Campden BRI Magyarország mutatja be a NKFIH „A magyar részvétel fokozása az EIT Food tevékenységeiben" című projekt támogatásával.
Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet - (EIT - European Institute of Innovation & Technology) kilenc innovációs közösségének egyike, az EIT Food.
Az EIT Food a világ legnagyobb és legdinamikusabb élelmiszerinnovációs közössége, melynek küldetése az élelmiszeripar innovációs- és versenyképességének növelése Európában. Az EIT Food támogatja az élelmiszeripari vállalkozói képesség kibontakozását és az új elképzelések megvalósulását, a meglévő megoldások továbbfejlesztését, a K+F+I erősítését a magyarországi tudásháromszög és ökoszisztémában működők közötti hálózatosodást és ezen hálózatok beágyazódását a nemzetközi KFI rendszerbe.
Jövőképe egy olyan fenntartható élelmiszerrendszer kiépítése, ahol mindenki hozzáférhet a biztonságos és egészséges élelmiszerekhez és élvezheti azokat. A legnagyobb innovációs kihívásokra adott válaszokat megbízható ipari, oktatási és kutatási partnerekkel együttműködve valósítja meg.
Magyarországon ezt a munkát az NKFIH is támogatta az elmúlt években, amelynek eredményeként, több mint ezer hazai résztvevő értesült a legfrissebb lehetőségekről és több mint 30 pályázat került beadásra a hazai szereplők bevonásával az EIT FOOD és egyéb európai programokba.
Projekt azonosítószám: 2021-1.2.1-EIT-KIC-2021-00007
Főbb tevékenységek:
Innovációs projektek
Oktatási programok
Start-upok, vállalkozások támogatása
Népszerűsítő programok
A magyarországi EIT Food tevékenységét a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. immáron 5. éve, mint a magyarországi EIT Food HUB látja el a Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft.-vel közösen, akik a startup programok eredményes kivitelezésén dolgoznak.
2024-es év abból a szempontból is kiemelkedő, hogy Budapesten került megrendezésre az éves EIT Food HUB meeting!
Forrás: storeinsider.hu