Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
Épül a Széchenyi István Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központja
Épül a Széchenyi István Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központja
2017. március 17.
Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Olvasási idő: 2 perc
Ez a központ ad majd helyet a győri egyetem és az ipar közös munkáinak, kutatásoknak, valamint itt tudják teljesíteni az ipari megrendeléseket. Oktatási célokat is szolgál, az oktatók és a hallgatók is kivehetik majd részüket a forradalmi újításokból, többek között a hidrid járművekkel kapcsolatos fejlesztésekből.

Az oktatási célok mellett az ipari partnerekkel való együttműködést szolgálja majd a Széchenyi István Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központja. A fejlesztéshez 6,4 milliárd forintot pályázott és nyert az Egyetem a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFIH).

A tervek szerint az építkezés március végén a Hédervári út melletti, több éve használaton kívüli épület bontásával kezdődik, és a jövő tavaszra készül el a beruházás – jelentette be a kivitelezőkkel, a WHB Zrt. és az Euro Generál Zrt. konzorciumával kötött szerződés aláírásán dr. Földesi Péter rektor.

A legújabb fejlesztés három épületből áll, összterülete mintegy 4700 négyzetméter. A Menedzsment Campusban (2514 négyzetméter) előadótermek, alkotóhelyek, kiszolgálózónák, kávézó-reggeliző kap helyet. A kutatásokat, fejlesztéseket, teszteléseket a Csomagolásvizsgáló Laborban (759 négyzetméter) és a Fékpad Épületben (1464 négyzetméter) végzik, ez utóbbiban alakítanak ki egy E-oktatólabort is.

A projekt az elmúlt évben a FIEK működéséhez szükséges eszközök beszerzésével kezdődött. A több mint 6 milliárd forintos pályázati támogatás felét ez jelenti, a többiből pedig a 3 épületet építi az Egyetem.

Dr. Földesi Péter rektor elmondta: „Az egyetem szorosan együttműködik a gazdasági szereplőkkel, de ahhoz, hogy a tőlük várt világszínvonalon tudjuk kiszolgálni igényeiket, szükség van egy olyan egyetemi központra, ahol a legmodernebb eszközökkel és technológiával végezhetünk közös fejlesztéseket”.

Forrás: gyorplusz.hu

Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?