Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
Fiatal kutatók prezentáltak Debrecenben
2022. június 16.
Módosítás: 2022. június 17.
Olvasási idő: 1 perc
Az e-sport tanulmányi eredményre gyakorolt hatásáról is szó volt.

A Debreceni Egyetem csaknem 200 fiatal kutatója adott számot az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) sikeres pályázatainak keretében született tudományos eredményeiről június 13-án – írja az Unideb.hu.

Az eseményen öt tudományterületen – agrár-, bölcsészet-, természet, orvos- és egészség, valamint társadalomtudományok – azok tarthattak előadást, akik fél, vagy egy évre nyertek támogatást az ösztöndíjpályázaton.

A konferencia a bemutatkozáson túl arra is lehetőséget teremtett, hogy az egyetem oktatóiból, professzoraiból álló bírálóktól a résztvevők azonnali visszajelzést kapjanak, ami akár új utat is mutathat a kutatómunka folytatásához – hangsúlyozta Varga Zsolt. A Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának vezetője közölte: a konferencián előadások hangzottak el többek között a város kulturális életének egyik szegmenséről, a Debreceni Irodalmi Napok történetéről, a klímaváltozás ökológiai vonatkozásairól, a videojátékok és az e-sport tanulmányi eredményre gyakorolt hatásáról, de terítékre került a tokaji bor új szempontú vizsgálata mellett olyan aktualitás is, mint a COVID-19 vizsgálata a várandósság szempontjából.

Forrás: civishir.hu

Utolsó módosítás: 2022. június 17.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?