Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
Hatalmas az érdeklődés a „Befektetés a jövőbe” pályázati felhívás iránt
2020. október 07.
Módosítás: 2022. január 03.
Olvasási idő: 1 perc
Összesen 7 milliárd forint támogatáshoz juthatnak a népegészségügyi szempontból jelentős kutatás-fejlesztési projektek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, a „Befektetés a jövőbe” címmel meghirdetett új felhívásra már 54 projekt érkezett szakpolitikai véleményezésre.

A koronavírus elleni küzdelemben komoly nemzeti összefogást sikerült elérni, ami rendkívül gyors, látványos eredményekhez vezetett. Ebben a kiélezett helyzetben a népegészségügyi szempontokat a legfontosabbak között tartjuk számon, ezért a vállalkozások, egyetemek és kutatóintézmények alkotó együttműködését ezután is minden eszközzel támogatjuk – mondta a pályázat kapcsán Schanda Tamás. Hozzátette: ez a lehetőség egyszerre szolgálja az emberek egészségének és életének védelmét, illetve a magyar gazdaság erősítését. „Ezeknek az elvárásoknak egyszerre kell megfelelni, hiszen Magyarországnak működnie kell” – mondta a miniszterhelyettes.

Az új pályázati felhívás nem csak a koronavírus okozta tömeges megbetegedések elleni küzdelmet támogatja, hanem a népegészségügyi kockázatot jelentő megbetegedések kutatását és célzott válaszok – konkrét fejlesztések, innovációk – kidolgozását is lehetővé teszi. A támogatott projektektől új diagnosztikai és terápiás eljárások, jelentős új népegészségügyi technológiák és szolgáltatások, illetve Magyarországon ideiglenesen vagy tartósan hiánycikknek minősülő termékek helyettesítését célzó prototípusok vagy termékek fejlesztését várják.

Azok a pályázók, akik pozitív szakmai véleményt kapnak, annak birtokában nyújthatnak be támogatási kérelmet 2020. december 4-ig.

A „Befektetés a jövőbe” című pályázati konstrukció részletei itt olvashatók.

Forrás: kormany.hu

Utolsó módosítás: 2022. január 03.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?