Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
Innovációs fórumot szerveztek Debrecenben
2019. február 15.
Módosítás: 2019. február 21.
Olvasási idő: 1 perc
A Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában rendezett tanácskozás az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közös rendezvénysorozatának egyik állomása volt.

A program célja Magyarország újjászerveződő innovációs környezetének megalapozása és a megújuló KFI rendszerrel, pályázatokkal kapcsolatban felmerülő javaslatok, igények országos felmérése.

A február 13-i konferencián Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett, aki azt mondta: nagyon nagy igény van arra, hogy a vállalkozások olyan segítséget kapjanak, amivel tudnak fejlődni. Hozzátette: a megyei GDP adatokat tekintve országosan a hatodik helyen vagyunk az értékek előállítását illetően. De ha visszavetítjük egy főre, akkor ott csupán a tizenharmadik helyen áll Hajdú-Bihar.

A fórumon az innováció fontosságát hangsúlyozták a szakemberek. Elhangzott továbbá: a. magyar gazdaság teljesítőképessége jelentősen fokozható, ha sikerül növelni a kis- és közepes vállalkozások innovációs képességét. Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

Forrás: moosz.com

Utolsó módosítás: 2019. február 21.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?