Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
Ipari-egyetemi fejlesztés segítheti a vállalatok digitális átállását
2019. szeptember 29.
Módosítás: 2019. szeptember 30.
Olvasási idő: 1 perc
Termelővállalatok digitális átállását segítő fejlesztés készített a NETvisor Zrt. vezette ipari-egyetemi konzorcium – közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) az MTI-vel.

A 835 millió forint összköltségű kétéves kutatás-fejlesztési projekt a tájékoztatás szerint a NETvisor Zrt. vezetésével a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke, valamint a CS-Process Mérnöki Kft. együttműködésében valósult meg, a fejlesztést az NKFIH több mint 635 millió forinttal támogatta.

A hazai fejlesztésű IoT keretrendszer – a világhálón keresztül egymással kommunikáló eszközök – használatával a termelővállalatok gyorsan és költséghatékonyan tudják átalakítani vagy bővíteni tevékenységüket a digitalizáció és az ipar 4.0 elvárásainak megfelelően.

Az ipari-egyetemi konzorcium fejlesztésének segítségével lehetővé válik akár ipari léptékű elosztott szenzor- és vezérlőhálózatok kialakítása, vagy akár a manapság jellemzően egymástól független alrendszerekre tagolt, szigetszerű megoldásokat felvonultató gyári infrastruktúra-felügyelet egységes, integrált rendszerben való megvalósítása is.

Az IoT keretrendszer újszerűségét a közlemény szerint az adja, hogy integrálja a szenzoroktól kezdve a helyi kommunikációs átjárón keresztül az adattárolást és -feldolgozást biztosító IoT platformot, emellett kiegészíti azt az IoT rendszer működtetését támogató és menedzselő szoftverkomponensekkel, amik a rendszer elemeinek felderítését, nyilvántartását, teljesítményének monitorozását és hibamenedzsmentjét végzik.

A kutatás-fejlesztési projekt 2017 novemberében indult.

Forrás: debreceninap.hu

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?